Με Βίντα η Εθνική Κροατίας στην τελική φάση του Nations League

Ντομαγκόι Βίντα

i

© Intime

Με Βίντα η Εθνική Κροατίας στην τελική φάση του Nations League

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:55 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:46 - 14.08.2024

Ο Ντομαγκόι Βίντα συμπεριλήφθηκε για ακόμη μία φορά στην αποστολή της Εθνικής Κροατίας, ενόψει του επερχόμενου Final 4 του Nations League.

Ο Ντομαγκόι Βίντα είχε συμπεριληφθεί στην προεπιλογή της Εθνικής Κροατίας για τα παιχνίδια του Nations League μέσα στον Ιούνιο και πλέον βρίσκεται οριστικά στην αποστολή για την τελική φάση της νεοσύστατης διοργάνωσης. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς έκανε γνωστή την τελική 23άδα με τον αμυντικό της ΑΕΚ να βρίσκεται μέσα στις επιλογές του για ακόμη μία φορά.

Τα τελευταία χρόνια, ο Βίντα βρίσκεται σταθερά στις επιλογές του ομονσπονδιακού του προπονητή, με αποτέλεσμα να αποτελεί τον «βράχο» της κροάτικης άμυνας στις μεγάλες διοργανώσεις κι όχι μόνο. Να θυμίσουμε, η Κροατία θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία στο Ρότερνταμ, στον ημιτελικό της Τετάρτης 14/6, ενώ στον άλλον ημιτελικό θα κοντραριστούν Ιταλία και Ισπανία.

Σε περίπτωση που προκριθεί η Κροατία στον τελικό τότε θα αντιμετωπίσει στις 18 Ιουνίου τον νικητή του αντίπαλου ζευγαριού, ενώ αν αποκλειστεί, τότε θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο στο παιχνίδι για την 3η θέση στις 18 του μηνός.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τον Βίντα, στην αποστολή βρίσκεται ο πρώην άσος της Ένωσης, Μάρκο Λιβάγια αλλά και ο θρυλικός Λούκα Μόντριτς.

Ο Βίντα και το ιστορικό ρεκόρ που κατέγραψε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:01 - 16.05.2023

Ο Βίντα και το ιστορικό ρεκόρ που κατέγραψε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ

Ο Ντομαγκόι Βίντα είναι πρωταθλητής με την ΑΕΚ στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα, συνολικά στην καριέρα του μετρά έξι τίτλους σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και με αυτόν τον τρόπο έγραψε ιστορία.

Αναλυτικά η αποστολή της Κροατίας:

Τερματοφύλακες: Λιβάκοβιτς, Ιβουσιτς, Λάμπροβιτς

Αμυντικοί: Γιουράνοβιτς, Βίντα, Γκβάρντιολ, Σούταλο, Ερλιτς, Σόσα, Μπάρισιτς, Στάνισιτς

Μέσοι: Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς, Μάιερ, Βλάσιτς, Πάσαλιτς, Ιβάνουσετς

Επιθετικοί: Πέρισιτς, Κράμαριτς, Λιβάια, Πέτκοβιτς, Μούσα

Τη φετινή σεζόν, ο Βίντα πανηγύρισε το νταμπλ με την ΑΕΚ σε μία ονειρική σεζόν για τον σύλλογο. Ο Κροάτης αμυντικός μέτρησε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό ένα γκολ και τρεις ασίστ.