Ίση πληρωμή με τους άντρες θα έχει η Εθνική Ομάδα Γυναικών της Βορείου Ιρλανδίας

Ίση πληρωμή με τους άντρες θα έχει η Εθνική Ομάδα Γυναικών της Βορείου Ιρλανδίας

Δημήτρης Χούπης 23:00 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:07 - 14.08.2024

Η ομοσπονδία της Βορείου Ιρλανδίας αποφάσισε να δίνει ίση πληρωμή με τους άντρες στην Εθνική Ομάδα Γυναικών της χώρας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αγγλίας, της Ιρλανδίας, της Ουαλίας και της Σκωτίας.

Σημαντική απόφαση για το γυναικείο ποδόσφαιρο πάρθηκε από την Ομοσπονδία της Βορείου Ιρλανδίας. Συγκεκριμένα η ομοσπονδία ήρθε σε συμφωνία με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών Ποδοσφαιριστών της χώρας για την ίση πληρωμή της Εθνικής ομάδας ανδρών με την αντίστοιχη των γυναικών

Τον Ιανουάριο του 2022 είχε προβάλει για πρώτη φορά αυτό το θέμα μετά την πρόκριση της ομάδας στο Euro 2022. Ενώ τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους άλλαξαν οι κανονισμοί για να επιτρέψουν στις γυναίκες να εγγραφούν ως επαγγελματίας παίκτριες στη Βόρεια Ιρλανδία.

«Η ισότητα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος όλων όσων βρισκόμαστε στην Ιρλανδική Ομοσπονδία. Αυτή είναι μια μεταμορφωτική στιγμή για το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα και δείχνει ότι συνεχίζουμε να επενδύουμε στο παιχνίδι γυναικών και κοριτσιών», ήταν τα λόγια της Άντζελα Πλατ, της διευθύντρια της ομοσπονδίας. 

Σύμφωνα με τα... μαθηματικά, η Τσέλσι θα έπρεπε να είναι τέταρτη στην Premier League - Που βρίσκονται οι υπόλοιπες ομάδες
PREMIER LEAGUE

18:47 - 26.09.2023

Σύμφωνα με τα... μαθηματικά, η Τσέλσι θα έπρεπε να είναι τέταρτη στην Premier League - Που βρίσκονται οι υπόλοιπες ομάδες

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση της Opta, δείχνει την θέση στην οποία θα έπρεπε να βρίσκονται οι ομάδες, σύμφωνα με τις ευκαιρίες και τα xgoals που έχουν σε κάθε παιχνίδι, με την πιο «αδικημένη», με βάση αυτά τα στατιστικά, να είναι η Τσέλσι.

Το Euro 2022 ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωση για τη χώρα και ο Πάτρικ Νέλσον, Διευθύνων Σύμβουλος της ομοσπονδίας σχολίασε ότι η Εθνική Ομάδα γυναικών δικαιούται να έχει ίση πληρωμή με τους άντρες. «Έχουμε δει αυτή τη σπουδαία ομάδα να αιχμαλωτίζει τη φαντασία των οπαδών σε όλη τη Βόρεια Ιρλανδία και να ανακαλύπτει νέους οπαδούς της ομάδας. Η δουλειά μας σαν κυβερνητικό σώμα είναι να κρατήσουμε αυτή τη συμφωνία και αφοσιωθούμε πάνω σε αυτό», ήταν τα λόγια του Νέλσον.