Βρήκε ξανά ρυθμό ο Γκαρσία, η ΑΕΚ περιμένει να ξαναβρεί και τα γκολ του
i

Λιβάι Γκαρσία/intime

Βρήκε ξανά ρυθμό ο Γκαρσία, η ΑΕΚ περιμένει να ξαναβρεί και τα γκολ του

Κώστας Τσίλης 18:02 - 17.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:03 - 14.08.2024

Για τον Αλμέιδα είναι κομβικό να πάρει στα κρίσιμα ματς που έρχονται για την ΑΕΚ και την αγωνιστική συνεισφορά αλλά και τους αριθμούς του Γκαρσία

Κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν, η ΑΕΚ έχασε ουκ ολίγους κομβικούς ποδοσφαιριστές με τραυματισμούς και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δυο μήνες ο Γκατσίνοβιτς, τρεις μήνες ο Ελίασον, περισσότερους από τρεις μήνες ο Μοχαμάντι, περίπου δυο μήνες ο Τσούμπερ, πάνω από μήνα ο Φερνάντες. Πάντως ο Ματίας Αλμέιδα έβρισκε τον κατάλληλο τρόπο και αγωνιστική συνταγή για να καλύψει τα κενά. Μόνο με τον Λιβάι Γκαρσία, δεν συνέβη το ίδιο. Από τότε που τραυματίστηκε στο ματς με τον Αστέρα, η ΑΕΚ επιθετικά, ζορίστηκε αρκετά.

Ποδοσφαιρικά λογικό ήταν, καθώς αφενός το φετινό αγωνιστικό οικοδόμημα του Αλμέιδα στηρίζεται πολύ στις δουλειές που κάνει γενικώς μέσα στο γήπεδο ο Γκαρσία. Και αφετέρου ο Λιβάι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Εξ ου και ήταν πολύ σημαντικό για τον Αργεντινό τεχνικό, να επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Γκαρσία, να βρει ξανά τον αγωνιστικό του ρυθμό μετά τον τραυματισμό του και να ξαναβρεί και τα γκολ του. Το πρώτο έχει γίνει ήδη. Το δεύτερο ο Αλμέιδα το περιμένει να γίνει στα επόμενα κρίσιμα ματς.

Ο Λιβάι από την στιγμή που επέστρεψε χρειάστηκε λίγο τον χρόνο του για να βρει ξανά τα γερά του πατήματα μέσα στο γήπεδο. Και στην ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο την Μεγάλη Τετάρτη, η εμφάνιση του Γκαρσία ήταν ότι πιο κοντά στην εικόνα που είχε πριν τραυματιστεί. Πλέον αυτό που απομένει, είναι να ανοίξει ξανά ο Λιβάι την… γραμμή με τα αντίπαλα δίχτυα. Στο παιχνίδι με τον Άρη την περασμένη Κυριακή, ο Γκαρσία σκόραρε, αλλά από το πέναλτι. Ενώ στο Καραϊσκάκη στο κύπελλο, από δικό του σουτ η μπάλα κτύπησε στον Μπα και κατέληξε στα δίχτυα.

Όμως αυτό που ο Αλμέιδα περιμένει από τον Λιβάι, είναι να μετατρέπει σε γκολ ευκαιρίες που με τις τοποθετήσεις του, την δύναμη και την ταχύτητά του, ο ίδιος δημιουργεί. Όπως συνέβη στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, όταν έχασε δυο κλασικές ευκαιρίες. Ο Γκαρσία έχει πετύχει συνολικά φέτος 16 γκολ και έχε δώσει και έξι ασίστ. Αυτά τα γκολ, η ΑΕΚ τα χρειάζεται πολύ και ο Αλμέιδα ποντάρει πολύ σ’ αυτά, στα κρίσιμα ματς που έρχονται αμέσως μετά το Πάσχα και θα καθορίσουν τους δυο τίτλους που κυνηγά η Ένωση.