Αήττητο πρωτάθλημα για τη Λεβερκούζεν, τεσσάρα στην Μπάγερν η Χόφενχαϊμ και... ευρωπαϊκό εισιτήριο - Απέφυγε τα μπαράζ υποβιβασμού με buzzer beater η Ουνιόν!

Αήττητο πρωτάθλημα για τη Λεβερκούζεν, τεσσάρα στην Μπάγερν η Χόφενχαϊμ και... ευρωπαϊκό εισιτήριο - Απέφυγε τα μπαράζ υποβιβασμού με buzzer beater η Ουνιόν!

Sportal newsroom 18:30 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:46 - 29.05.2024

Παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0, η Χόφενχαϊμ έκανε τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Μπάγερν με πρωταγωνιστή τον Κράμαριτς που πέτυχε χατ-τρικ, νίκησε με 4-2 και πήρε το εισιτήριο για το Conference League. Μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Φράιμπουργκ με γκολ στις καθυστερήσεις για την Ουνιόν, που απέφυγε τα μπαράζ υποβιβασμού, ενώ η Λεβερκούζεν επικράτησε 2-1 της Άουγκσμπουργκ κι έκλεισε αήττητη το πρωτάθλημα.

Bundesliga... τέλος! Η φετινή συναρπαστική σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε, με το φινάλε να είναι εξίσου εντυπωσιακό όσο και το υπόλοιπο της χρονιάς. Οι «μάχες» για τις πρώτες θέσεις, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και την παραμονή ήταν ασύλληπτες μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Ας τα δούμε αναλυτικά...

Η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν πέτυχε το ακατόρθωτο, καθώς επικράτησε 2-1 της μαχητικής Άουγκσμπουργκ και έκλεισε τη σεζόν αήττητη. Συγκεκριμένα, έφτασε τα 51 διαδοχικά ματς χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, με τις «ασπιρίνες» να έχουν μπροστά τους δύο τελικούς. Αυτό τον Κυπέλλου με την Καϊζερσλάουτερν και αυτόν του Europa League με την Αταλάντα. Στόχος φυσικά το τρεμπλ.

Από 'κει και πέρα, η Χόφενχαϊμ διέλυσε την Μπάγερν με 4-2, παρότι είχε βρεθεί να χάνει με 2-0 και σκαρφάλωσε στην 7η θέση, που της δίνει το εισιτήριο για το Conference League της επόμενης σεζόν. Οι Βαυαροί μετά από αυτή τη βαριά ήττα τερμάτισαν στην 3η θέση για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, καθώς 2η τερμάτισε η εντυπωσιακή Στουτγάρδη, η οποία νίκησε με 4-0 την Γκλάντμπαχ.

Ευρωπαϊκά εισιτήρια πήραν επίσης οι Λειψία και Άιντραχτ, οι οποίες ήρθαν ισόπαλες με 2-2, αλλά και η 5η Ντόρτμουντ που «καθάρισε» με 4-0 την Ντάρμσταντ και αποχαιρέτισε τον Μάρκο Ρόις έπειτα από 12 χρόνια συνεργασίας μέσα σε κλίμα κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης στο «Signal Iduna Park».

Χαμός έγινε και στη μάχη για την παραμονή, με πρωταγωνίστριες τις Ουνιόν, Μάιντς και Μπόχουμ. Η Μπόχουμ τελικά ήταν η χαμένη της υπόθεσης, καθώς ηττήθηκε με 4-1 από τη Βέρντερ, ενώ Μάιντζ και Ουνιόν επικράτησαν των Βόλφσμπουργκ (1-3) και Φράιμπουργκ (2-1) αντίστοιχα. Έτσι, η Μπόχουμ θα παίξει μπαράζ για να μείνει στην κατηγορία με την 3η της βαθμολογίας της Bundesliga 2, την Φορτούνα Ντίσελντορφ του Χρήστου Τζόλη. Υποβιβάστηκαν οι Ντάρμσταντ και Κολωνία.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ BUNDESLIGA

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA