Η Άιντραχτ πλησίασε τη Μπάγερν
i

©IMAGO

Η Άιντραχτ πλησίασε τη Μπάγερν

Γιώργος Σακελλαρίου 22:35 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:36 - 21.09.2024

Η Αϊντραχτ επιβεβαίωσε στον απόλυτο βαθμό την ανοδική της πορεία στη Bundesliga.

Η Άιντραχτ μετά το «διπλό» επί της Βόλφσμπουργκ, μία εβδομάδα νωρίτερα, επικράτησε απόψε στην έδρα της και της Γκλάντμπαχ με 2-0 και με την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Ο Λάρσον στο 31’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, για να σφραγίσει το τρίποντο ο Μαρμούς στο 80ό λεπτό, απέναντι σε μία Γκλάντμπαχ που δεν απέφυγε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της και τρίτη συνολικά σε τέσσερα ματς από την έναρξη της περιόδου (μετρά μόλις μία νίκη κι αυτή εκτός έδρας επί της Μπόχουμ).

Η Μπάγερν Μονάχου, νωρίτερα, έδειξε ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση.

Οι Βαυαροί με τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, φιλοξενήθηκαν για την τέταρτη αγωνιστική της Bundesliga από τη Βέρντερ Βρέμης.

Η ομάδα το Κομπανί προερχόταν από την εξάρα επί της Χόλσταϊν και τα εννέα γκολ στο Champions League κόντρα στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Πήρε φωτιά, λοιπόν και στη Βρέμη και διέλυσε τη Βέρντερ.

Στο 23’ ο Ολίσε άνοιξε τον χορό των γκολ και στο 32’ ο Μουσιάλα πέτυχε το 2-0. Αυτό ήταν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Στο 57’ ο Κέιν έκανε το 3-0, στο 60’ ο Ολίσε το 4-0 και στο 65’ ο Γκνάμπρι πέτυχε το 5-0. Έτσι, η Μπάγερν μετράει 20 γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια!

Συνολικά, σε 5 επίσημα ματς (4 στο πρωτάθλημα κι ένα στο Champions League) η Μπάγερν μετρά 25 γκολ έχοντας δεχτεί 5.

Η Φράιμπουργκ έκανε περίπατο στο δεύτερο ημίχρονο στην έδρα της Χάιντενχαϊμ και σκαρφάλωσε στη βαθμολογία. Στο 54’ ο Ντόαν άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γκρίφο. Στο 59’ σημείωσε το 2-0 και στο 65’ ο ίδιος σημείωσε το 3-0.

Δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για την Ουνιόν Βερολίνου και τρίτη σερί ήττα για τη Χόφενχαϊμ. Οι πρωτευουσιάνοι ήταν εκρητικοί στο ξεκίνημα και στο 4’ ο Ρότε έκανε το 1-0, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Γεόνγκ πέτυχε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 67’ με τον Μπούλτερ.

Η Μπόχουμ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της στη μάχη της παραμονής με τη Χόλσταϊν Κίελ. Οι δύο ομάδες δεν είχαν νίκη σε τρία ματς και οι φιλοξενούμενοι έκαναν πιο δύσκολα τα πράγματα για τους γηπεδούχους στο 15’, όταν άνοιξαν το σκορ με τον Πίχλερ.

Στο 22’, ωστόσο, ο Μπέρο ισοφάρισε για τη Μπόχουμ και στο 35’ ο Ντάσχνερ έκανε το 2-1. Η Μπόχουμ ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει το πρώτο τρίποντο, αλλά στο 89’ ο Ματσίνο ισοφάρισε σε 2-2.