Ο Γερμανός προπονητής που θέλει να φέρει επανάσταση στο ποδόσφαιρο με κανόνα του χάντμπολ

Γιόχεν Σάιτς

i

©1fclokleipzig

Ο Γερμανός προπονητής που θέλει να φέρει επανάσταση στο ποδόσφαιρο με κανόνα του χάντμπολ

Κώστας Τόπας 09:28 - 26.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 26.07.2024

Ο Γιόχεν Σάιτς, προπονητής της Λοκομοτίβ Λειψίας, από την τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας, έριξε στο τραπέζι μερικές προτάσεις προκειμένου το ποδόσφαιρο να γίνει ξανά συναρπαστικό.

Εδώ και καιρό γίνεται συζήτηση για το πώς να δώσεις περισσότερη γοητεία στο ποδόσφαιρο«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους νέους να αγαπούν το ποδόσφαιρο όλο και λιγότερο, επειδή τα παιχνίδια που προσφέρουμε είναι όλο και λιγότερο ελκυστικά», είπε ο Φλορεντίνο Πέρεθ το 2022 για να υπερασπιστεί τη δημιουργία της European Super League.

Πολλές από αυτές τις συζητήσεις έχουν να κάνουν με τον πραγματικό χρόνο παιχνιδιού. Υπό αυτή την έννοια, ο Γιόχεν Σάιτς είχε μια πρωτότυπη ιδέα: να μεταφέρει έναν κανόνα χάντμπολ στο ποδόσφαιρο.

«Όταν σφυρίξει ο διαιτητής, η αντίπαλη ομάδα δεν θα πρέπει πλέον να μπορεί να αγγίξει την μπάλα, όπως συμβαίνει στο χάντμπολ. ​​Πρέπει να απομακρυνθεί και αν αγγίξει ξανά την μπάλα ή την πιάσει με το χέρι, θα λάβει κίτρινη κάρτα», λέει ο προπονητής της Λοκομοτίβ Λειψίας, από την τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας.

«Για παράδειγμα, νομίζω ότι ο κανόνας είναι λογικός, όπως συμβαίνει και στην Περιφερειακή Λίγκα της Βαυαρίας, ότι όταν σφυρίζει το ελεύθερο λάκτισμα, ο αντίπαλος παίκτης δεν επιτρέπεται πλέον να αγγίξει η μπάλα. Παρόμοιο με το χάντμπολ. Πρέπει να απομακρυνθεί και αν με κάποιο τρόπο τραβήξει ξανά την μπάλα ή πάρει την μπάλα στο χέρι του, παίρνει κίτρινη κάρτα και νομίζω ότι αυτό είναι απολύτως λογικό», τόνισε στη συνέχεια ο 47χρονος προπονητής, ενώ να σημειωθεί ότι στο χάντμπολ ακολουθεί πέναλτι δύο λεπτών σε αυτή την περίπτωση.

Ο πρώην παίκτης της Στουτγάρδης, της Σάλκε, της Καϊζερσλάουτερν και της Χόφενχαϊμ, μεταξύ άλλων, εξηγεί τα οφέλη που θα είχε το μέτρο του: «Το παιχνίδι θα γινόταν πιο γρήγορο και η αντιαθλητική συμπεριφορά εξαφανιζόταν. Νομίζω ότι θα είχε ενδιαφέρον για το κοινό».