Ζαλίζουν τα ποσά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Bundesliga
i

©Photo by Stefan Brauer/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Ζαλίζουν τα ποσά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Bundesliga

Sportal newsroom 20:27 - 22.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:47 - 20.08.2024

Υπέρογκα ποσά παίζουν για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Bundesliga, ποσά που το κατατάσσουν δεύτερο μετά τη Premier League.

Έτοιμη να πουλήσει μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων είναι η Bundesliga. Από τις αρχές του Μαρτίου το γερμανικό πρωτάθλημα θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης μέρους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. 

Όπως υποστηρίζει το Reuters αυτό το ποσό μπορεί να φτάσει τα 2.7 δισεκατομμύρια ευρώ. Το σύνολο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων είναι μεταξύ 15-18 δισεκατομμυρίων ευρώ και στην γερμανική λίγκα θέλουν κάποιον, που θα αγοράσει το 15% αυτών. 

Οι ομάδες του πρωταθλήματος από την μεριά τους θα εξετάσουν όλα τα δεδομένα, προκειμένου να δώσουν το «οκ» για τις τελικές συνομιλίες πριν μαζευτούν όλες οι προσφορές τον Μάιο. Η τελική απόφαη θα παρθεί στο τέλος του Ιουνίο με την πλειοψηφία των 2/3 να απαιτείται. 

Η Bundesliga όσον αφορά τα έσοδα βρίσκεται δεύτερη στην λίστα πίσω μόνο από το αγγλικό πρωτάθλημα, την Premier League. Αρχές του επόμενου μήνα θα γίνουν γνωστές οι πρώτες προσφορές και στο τέλος του Ιουνίου η όλη διαδικασία θα έχει τελειώσει.