AE Live: Ποια είναι η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κλήρωση του Champions League και τι κίνδυνοι υπάρχουν

Champions League

i

Photo by Kristian Skeie - UEFA/UEFA via Getty Images/Ideal Images

AE Live: Ποια είναι η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κλήρωση του Champions League και τι κίνδυνοι υπάρχουν

Κώστας Τόπας 08:40 - 29.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:40 - 29.08.2024

Συνεργάτης της UEFA από τον Σεπτέμβριο του 2023, είναι μια εταιρεία με έδρα το Λονδίνο που αυτοπροσδιορίζεται ως «κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος λύσεων μετάδοσης για αθλητικές ρυθμιστικές αρχές, ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και παγκόσμιες εταιρείες παραγωγής».

Μόλις εξηγηθεί η νέα μορφή του Champions League, η κλήρωση της οποίας θα γίνει αυτή την Πέμπτη (29/08) στις 19:00 μέσω μιας τεχνολογίας που δεν έχουμε ξαναδεί.

Αυτό θα γίνει με τη βοήθεια της «AE Live». H UEFA θα χρησιμοποιήσει ένα πρόγραμμα υπολογιστή που θα ορίσει τους οκτώ αντιπάλους. Όπως συμβαίνει πάντα με τις αλλαγές, και αυτό είναι μια επανάσταση στον νέο τρόπο διεξαγωγής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωση.

Γιατί η UEFA έγινε ψηφιακή;

Ο κύριος λόγος είναι η εξοικονόμηση χρόνου. Η UEFA λέει ότι, εάν η κλήρωση ολοκληρωνόταν χειροκίνητα, περίπου 1.000 μπάλες θα απλώνονταν σε τουλάχιστον 36 μπολ στη σκηνή και η όλη διαδικασία θα διαρκούσε περισσότερες από τρεις ώρες. Ακόμη και ψηφιακά, το πρώτο δοχείο σχεδίασης αναμένεται να διαρκέσει 17 λεπτά.

«Με βάση τις πρόβες που έχουμε κάνει, περιμένουμε περίπου 35 λεπτά ισοπαλίας, που είναι ακριβώς αυτό που είχε πριν», λέει ο Τομπίας Χέντστακ, επικεφαλής των διοργανώσεων συλλόγων και του ημερολογίου της UEFA, μιλώντας στην ενημέρωση του σώματος για το νέο σύστημα για την μέσα ενημέρωσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Αυτός ο χρόνος δεν επηρεάζει την παρουσίαση της κλήρωσης και τα παράξενα γεγονότα.

Ποιος είναι υπεύθυνος για το λογισμικό;

Τώρα για το βασικό ερώτημα. Ποιος έχει δημιουργήσει αυτή τη μυστηριώδη τεχνολογία;

Η UEFA εργάζεται σε αυτή τη διαδικασία κλήρωσης για σχεδόν ένα χρόνο. Το λογισμικό θα παρέχεται από την AE Live, η οποία ορίστηκε ως συνεργάτης της UEFA για όλες τις κληρώσεις της UEFA τον Σεπτέμβριο του 2023 και έχει αναλάβει την ανάπτυξη και τη δοκιμή του λογισμικού.

Και τι είναι, θα ρωτήσει κάποιος, το AE Live; Λοιπόν, είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ζωντανό αθλητισμό και παρέχει γραφικές και τεχνολογικές λύσεις για τον κλάδο και έχει γραφεία σε οκτώ χώρες.

«Όσον αφορά την εμπειρία μας, έχουμε τις εσωτερικές μας ομάδες που έχουν πλούσια εμπειρία παρέχοντας ζωντανές υπηρεσίες σε μια σειρά αθλημάτων, όπως κρίκετ, ράγκμπι, μπάντμιντον», λέει ο Ντέιβ Γκιλ, επικεφαλής τεχνολογίας της AE Live. «Αλλά έχουμε μια ιδιαίτερη δύναμη στο ποδόσφαιρο, τόσο σε διεθνείς όσο και σε εγχώριες διοργανώσεις».

Η AE Live παρέχει υπηρεσίες κληρώσεων για περισσότερα από 20 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Κυπέλλου Αγγλίας, στη FIFA καθώς και στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και το CAF του αφρικανικού ποδοσφαίρου. «Έχουμε πολύ καλά προσόντα για να παρέχουμε αυτή τη λύση κλήρωσης και να υποστηρίξουμε την UEFA σε αυτή τη συναρπαστική νέα εξέλιξη», λέει ο Γκιλ.

Η εταιρεία παγκόσμιων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Ernst and Young έχει επίσης διοριστεί να προσφέρει ένα «επιπλέον επίπεδο διασφάλισης και διαφάνειας», σύμφωνα με τον Τζόρτζιο Μαρκέτι, διευθυντή ποδοσφαίρου της UEFA και αναπληρωτή γενικό γραμματέα. Η Ernst και η Young έχουν ελέγξει και παρακολουθήσει την ανάπτυξη του λογισμικού και το προσωπικό της θα παρακολουθεί και θα αναφέρει επίσης τις εργασίες της κλήρωσης.

Τι γίνεται με τις κυβερνοεπιθέσεις;

Η AE Live λέει ότι παίρνει στα σοβαρά τον κίνδυνο μιας κυβερνοεπίθεσης και έχει θέσει αρκετές προστασίες για να διατηρήσει την κλήρωση ασφαλή.

«Η ίδια η κλήρωση θα διεξαχθεί σε ένα εντελώς κλειστό περιβάλλον», λέει ο Γκιλ. «Δεν θα υπάρχει εξωτερική πρόσβαση από εξωτερικές παρεμβολές για ένα χρονικό διάστημα πριν από την κλήρωση και κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, επομένως δεν υπάρχει επίθεση DDoS (κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας) (η οποία μπορεί να κατακλύσει το σύστημα και να προκαλέσει την αποτυχία του). 

Η πρόσβαση στον κώδικά μας και στο αποθετήριο κωδικών μας ελέγχεται μέσω της αναγνώρισης πολλαπλών παραγόντων. Είναι ένας πολύ περιορισμένος αριθμός ατόμων που έχουν πρόσβαση στον κώδικά μας. Μόλις πραγματοποιήσαμε κάποιες δοκιμές διείσδυσης από έναν εξωτερικό τρίτο πάροχο για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε, ως επιχείρηση, όσο πιο ασφαλείς μπορούμε. Έχουμε κάνει πρόσθετες αξιολογήσεις κινδύνου σχετικά με τον αυξημένο κίνδυνο σχετικά με τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!