Αλλάζει έδρα ο τελικός του Champions League 2027: Οριστικά εκτός το San Siro
i

©intime

Αλλάζει έδρα ο τελικός του Champions League 2027: Οριστικά εκτός το San Siro

Δημήτρης Χούπης 18:54 - 24.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:54 - 24.09.2024

Η UEFA έκανε γνωστό ότι ο τελικός του Champions League 2027 θα αλλάξει έδρα και δεν θα γίνει στο San Siro.

Ο τελικός του Champions League 2027 αλλάζει έδρα. Συγκεκριμένα, η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είχε βάλει υποψηφιότητα για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού στο San Siro, με την UEFA να παίρνει αρχικά την απόφαση ο αγώνας να γίνει στο Μιλάνο.

Παρόλα αυτά η UEFA έκανε γνωστό πως τελικά η έδρα του τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα αλλάξει. Πιο αναλυτικά με ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ανέφερε πως ο Δήμος του Μιλάνου δεν εγγυάται ότι το γήπεδο και τα περίχωρα θα επηρεαστούν από εργασίες ανακαίνισης. Κάπως έτσι ο τελικός θα αλλάξει έδρα και δεν θα γίνει στο θρυλικό γήπεδο της Μίλαν και της Ίντερ.

Την ίδια ώρα η UEFA ενημέρωσε ότι η τελική απόφαση για το που θα γίνει ο τελικός του Champions League 2027 θα βγει τον Μάιο/Ιούνιο του 2025. «Ο Δήμος του Μιλάνου δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το San Siro και τα περίχωρα δεν θα επηρεαστούν από τις εργασίες ανακαίνισης. Σήμερα αποφασίστηκε ότι θα ανοίξει ξανά η διαδικασία το που θα γίνει ο τελικός του Champions League 2027.

Η τελική απόφαση για το που θα γίνει αναμένεται να παρθεί τον Μάιο/Ιούνιο του 2025», αναφέρεται στην ενημέρωση της UEFA.

Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός τελικός θα γίνει στο Μόναχο, στην Allianz Arena και την επόμενη σεζόν στη Βουδαπέστη, στην Puskas Arena. Παράλληλα ο τελικός του Europa League φέτος θα γίνει στο Μπιλμπάο, στο San Mames και του Conference League στο Βρότσλαβ στην Πολωνία.