Η Λίβερπουλ έκανε το 2/2 στο Champions League - Ισόπαλη ματσάρα ανάμεσα σε Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Μονακό με... buzzer beater

Σαλάχ - Τσιμίκας

i

© Imago

Η Λίβερπουλ έκανε το 2/2 στο Champions League - Ισόπαλη ματσάρα ανάμεσα σε Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Μονακό με... buzzer beater

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 00:01 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:01 - 03.10.2024

Η Λίβερπουλ του Τσιμίκα πήρε τη νίκη κόντρα στην Μπολόνια του Λυκογιάννη, ενώ η Ντινάμο Ζάγκρεμπ «αυτοκτόνησε» κόντρα στη Μονακό, με την μπίλια να κάθεται στο «Χ».

«Πλούσιο» ήταν τα θέαμα -και- στα ματς που έριξαν την αυλαία της 2ης αγωνιστικής του League Stage του Champions League.

Η Λίβερπουλ υποδέχτηκε την Μπολόνια στο Άνφιλντ κι έκανε το 2/2, επικρατώντας με 2-0 σε ένα ματς που η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανέστατη.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, το σύνολο του Σλοτ μπήκε δυναμικά και σχεδόν με το... καλημέρα άνοιξε το σκορ. Μόλις στο 11ο λεπτό, ο Σαλάχ με μία καλοζυγισμένη σέντρα από τα δεξιά «σέρβιρε» στον ΜακΆλιστερ, ο οποίος από πλεονεκτική θέση είχε εύκολο έργο για το 1-0. Στη συνέχεια το σκηνικό παρέμεινε ίδιο, με τους «κόκκινους» να έχουν τον έλεγχο, την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνουν για ένα ακόμη γκολ που θα τους έδινε μαξιλαράκι ασφαλείας.

Αυτό το βρήκαν στο 75ο λεπτό με τον Σαλάχ, ο οποίος «ντύθηκε» Ρόμπεν. Ο Αιγύπτιος υποδέχτηκε την μπάλα από τα δεξιά και με μία σουτάρα στο απέναντι παραθυράκι διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Στα εναπομείναντα λεπτά η Μπολόνια προσπάθησε να αντιδράσει, όμως τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων.

Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Μονακό

Στην αναμέτρηση του Ζάγκρεμπ, η Ντινάμο υποδέχτηκε τη Μονακό και μετά τον... διασυρμό της πρεμιέρας στο Μόναχο, σειρά είχε η... αυτοκτονία, με τους Κροάτες να χάνουν το τρίποντο μέσα από τα χέρια τους (2-2).

Οι Γάλλοι πίεσαν αρκετά στο πρώτο μέρος, όμως κόντρα στη ροή λίγο πριν το φινάλε έμειναν πίσω στο σκορ. Έπειτα από ένα δικό τους κόρνερ στο 45+3΄, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βγουν στην αντεπίθεση και να βρουν δίχτυα. Η μπάλα έφτασε στον Σούσιτς, ο οποίος με μία τρομερή ατομική ενέργεια βρέθηκε σε θέση τετ α τετ κι εκτέλεσε υποδειγματικά για το 1-0.

Στην επανάληψη, οι Κροάτες ισορρόπησαν την κατάσταση και στο 66΄ «αγκάλιασαν» τη νίκη με μία ζωγραφιά του Μπατούρινα. Ο 21χρονος Κροάτης με ένα άπιαστο σουτ με το αριστερό έξω από τη περιοχή σημάδεψε τη δεξιά γωνία του Κον, ο οποίος ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.

Η γαλλική ομάδα όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Αρχικά κατάφερε να βρει το γκολ της μείωσης με τον Σαλίσου στο 74΄, ενώ στο 90΄ με μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζακάρια διαμόρφωσε το τελικό 2-2, «κλέβοντας» έτσι έναν πολύτιμο βαθμό.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Η επόμενη αγωνιστική

Η βαθμολογία