Ρεάλ Μαδρίτης, το μεγαλείο σου: Από 0-2 σε θρίαμβο με 5-2 μόνο η «Βασίλισσα» - «Άντεξε» στο Παρίσι η Αϊντχόφεν

Φωτ. IMAGO

Ρεάλ Μαδρίτης, το μεγαλείο σου: Από 0-2 σε θρίαμβο με 5-2 μόνο η «Βασίλισσα» - «Άντεξε» στο Παρίσι η Αϊντχόφεν

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:54 - 22.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:48 - 23.10.2024

Από την κόλαση στον παράδεισο υπόθεση μερικών λεπτών για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που για ακόμη μία φορά έδωσε μία ποδοσφαιρική παράσταση στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και με μυθική ανατροπή και χατ-τρικ του εξαιρετικού Βινίσιους επικράτησε 5-2 της Ντόρτμουντ. Απέδρασε με τον βαθμό της ισοπαλίας η Αϊντχόφεν μετά το 1-1 με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Τα λόγια έχουν στερέψει όταν πρόκειται για τη Ρεάλ Μαδρίτης και τις επιδόσεις της στο Champions League. Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα από αυτή την ομάδα σε αυτή τη διοργάνωση -τη δική της διοργάνωση- έρχεται η ίδια να σε διαψεύσει με μαγικό τρόπο. Ενώ δεν είναι σε καλό φεγγάρι και βρίσκεται να χάνει με 2-0 από την εξαιρετική Ντόρτμουντ, μπαίνει αφηνιασμένη στο δεύτερο μέρος και κάνει μία ασύλληπτη ανατροπή, παίρνοντας μία μυθική νίκη με 5-2! Χατ-τρικ ο διαστημικός Βινίσιους, που ήταν πρωταγωνιστής αυτής της ποδοσφαιρικής παράστασης της «Βασίλισσας».

Όσον αφορά τα υπόλοιπα παιχνίδια, η Αϊντχόφεν κατάφερε να φύγει από τη Γαλλία με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), αφού η Παρί Σεν Ζερμέν δεν αξιοποίησε τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε, ενώ Χιρόνα και Σπόρτινγκ επικράτησαν των Σλόβαν Μπρατισλάβας (2-0) και Στουρμ Γκρατς (0-2).

Αγχωτική νίκη για την Άρσεναλ - «Απέδρασε» στις καθυστερήσεις από το Τορίνο η Στουτγάρδη
CHAMPIONS LEAGUE

23:58 - 22.10.2024

Αγχωτική νίκη για την Άρσεναλ - «Απέδρασε» στις καθυστερήσεις από το Τορίνο η Στουτγάρδη

Η Άρσεναλ πήρε αγχωτική νίκη επικρατώντας με 1-0 της Σαχτάρ, την ίδια ώρα που η Στουτγάρδη πέρασε από το Τορίνο νικώντας με 1-0 τη Γιουβέντους με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ντόρτμουντ 5-2

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από το πρώτο λεπτό πως δεν έχουν σκοπό να κλειστούν πίσω. Κρατούσαν την μπάλα στα πόδια τους, την κυκλοφορούσαν και έψαχναν την κατάλληλη στιγμή για να πληγώσουν τη «Βασίλισσα». Αυτή ήρθε στο 30ο λεπτό, όταν ο Βάθκεθ άργησε να απομακρύνει και ο Γκιρασί έστρωσε στον Μάλεν για να κάνει το 0-1, ενώ στο 34' ο Βάθκεθ έχασε τελείως τον Γκίτενς, ο οποίος μετά από ασίστ του Μάλεν πλάσαρε για το 0-2.

Μετά το σοκ των δύο γρήγορων γκολ οι Μαδριλένοι έβγαλαν αντίδραση και έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μπέλιγχαμ στο 36', ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά έσπασαν τα δοκάρια με τον Ροντρίγκο και τον Μπέλιγχαμ. Ευκαιρίες που δεν αξιοποιήθηκαν και αργότερα παραλίγο να δεχθούν και τρίτο γκολ, όταν ο Μπραντ απείλησε με ένα μακρινό σουτ, που απέκρουσε με δυσκολία ο Κουρτουά.

Τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, δεν μπορείς να την ξεγράφεις ποτέ. Ειδικά μέσα στο γήπεδο και σε αυτή τη διοργάνωση, που είναι ουσιαστικά δική της. Και αυτό φάνηκε στην επανάληψη, όπου οι «μερένχες» μέσα σε τρία λεπτά μπόρεσαν να μετατρέψουν το το 0-2 σε 2-2. Η αρχή έγινε στο 60ο λεπτό, όταν ο Εμπαπέ με μία εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Ρίντιγκερ κι εκείνος σκόραρε με κεφαλιά, ενώ στο 62' ο Βινίσιους με ένα πλασέ από κοντινή απόσταση έκανε το 2-2.

Αυτό, όμως, ήταν μόνο η αρχή μίας (ακόμα) ποδοσφαιρικής παράστασης αυτής της ομάδας που θα μείνει στην ιστορία. Αυτό που ακολούθησε μετά ήταν... καταιγίδα από την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι. Στο 83' ο Βάθκεθ μετά από φοβερή κούρσα έκανε το 3-2 από πολύ δύσκολη διαγώνια θέση και στη συνέχεια βγήκε μπροστά ο Βινίσιους, ο οποίος με δύο υπέροχα γκολ (86', 90+3) έβαλε τη σφραγίδα του στον θρίαμβο με τελικό σκορ 5-2.

Παρί Σεν Ζερμέν - Αϊντχόφεν 1-1

Οι Παριζιάνοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και δημιούργησαν και αρκετές ευκαιρίες. Απείλησαν με Μπαρκολά (11, 27') και Λι (16'), ενώ τη μεγαλύτερη ευκαιρία την έχασαν στο 19', όταν ο Ντεμπελέ από πολύ κοντινή απόσταση τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Είναι γνωστό πως η μπάλα τιμωρεί και αυτό το είδαμε στο «Παρκ ντε Πρενς», καθώς στο 34' οι Ολλανδοί στην πρώτη τους καλή ευκαιρία πήραν κεφάλι στο σκορ, με τον Σαϊμπάρι να βρίσκει εξαιρετικά τον Λανγκ, που με ένα ωραίο σουτ έκανε το 0-1.

Στην επανάληψη η Παρί συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και στο 55' ήρθε η ισοφάριση, με τον Χακίμι να δοκιμάζει το πόδι του από μακρινή απόσταση και να διακιώνεται, πετυχαίνοντας το 1-1. Αυτό δεν ήταν αρκετό για τους Παριζιάνους, που έβαλαν τα δυνατά τους για να φτάσουν στην ολική ανατροπή, έχασαν πολλές ευκαιρίες με Χακίμι (81', 89'), Κόλο Μουανί (86') και Μαρκίνιος (90+6') και τελικά είδαν τους Ολλανδούς να τους στερούν δύο βαθμούς.

Χιρόνα - Σλόβαν Μπρατισλάβας 2-0

Καλύτερη η ισπανική ομάδα στο πρώτο μέρος, έχασε ευκαιρίες με τον Στουάνι (25') και τον Ντανζούμα (31') και στο 42' πήρε αυτό που δικαιούταν βάσει της εικόνας της. Ο Ντανζούμα «σέρβιρε» στον Γκουτιέρεθ κι εκείνος με ένα ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0.

Η Χιρόνα ήταν πολύ σοβαρή, δεν μπήκε καν στη διαδικασία να κινδυνέψει και στο 73' σφράγισε τη νίκη χάρη σε γκολ του Χουάνπε. Στο 88' είχε την ευκαιρία να βάλει και... κερασάκι στην τούρτα, αλλά ο Στουάνι ήταν άστοχος από την άσπρη βούλα, με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ.

Στουρμ Γκρατς - Σπόρτινγκ 0-2

Οι Πορτογάλοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, είχαν το πάνω χέρι, αλλά δυσκολευόντουσαν να γίνουν απειλητικοί. Στην πρώτη τους καλή στιγμή ευτύχισαν να προηγηθούν, με τον Κατάμο να διαβάζει ωραία τη φάση και να δίνει στον Νούνο Σάντος, ο οποίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Δεν άργησε και πολύ να κλειδώσει τη νίκη η Σπόρτινγκ, αφού στο 53' ο Γιόκερες μετά από μία ωραία κούρσα, εκτέλεσε άψογα από θέση τετ α τετ και διαμόρφωσε το τελικό 0-2.