Από τον Μπαλοτέλι στον Πάτρικ Βιεϊρά: Οι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και της Ίντερ

Μάριο Μπαλοτέλι

i

©printscreen

Από τον Μπαλοτέλι στον Πάτρικ Βιεϊρά: Οι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και της Ίντερ

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:24 - 10.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:40 - 14.08.2024

Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και την Ίντερ.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Ίντερ θα «διασταυρώσουν τα ξίφη» τους το βράδυ του Σαββάτου (10/6, 22:00) στον τελικό του Champions League που θα διεξαχθεί στην Κωσταντινούπολη, έχουν μοιραστεί και πολλούς παίκτες όλα αυτά τα χρόνια. 

Μερικοί έχουν παίξει πιο σημαντικούς ρόλους, με έναν σημερινό σταρ των «νερατζούρι» να ελπίζει να νικήσει την πρώην του ομάδα στην Κωνσταντινούπολη. 

Για την Μάντσεστερ Σίτι είναι δεύτερη φορά που θα παίξει σε τελικό Champions League, όπου θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά για πρώτη φορά. 

Από την άλλη πλευρά για τους Ιταλούς εφόσον νικήσουν θα πανηγυρίσουν το τέταρτο τρόπαιο στη διοργάνωση, καθώς έχου δώσει το παρών στον τελικό τρεις φορές. 

Ουσμάν Νταμπό

Ο Γάλλος διεθνής που επιλέχθηκε μαζί με τους νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπισεντέ Λιζαραζού, Ρομπέρ Πιρές, Μαρσέλ Ντεσαϊγί, Τιερί Ανρί, Λιλιάν Τουράμ και Φαμπιέν Μπαρτέζ για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2003, ο Νταμπό κέρδισε επίσης δύο Coppa Italia με τη Λάτσιο

Η θητεία του στο Μάντσεστερ μεταξύ 2006 και 2008 δεν αποδείχθηκε επιτυχημένος και ήταν αναμφισβήτητα στην Ιταλία όπου έπαιξε το καλύτερο του ποδόσφαιρο, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στη Serie A με την Ίντερ το 1998 και επίσης αγωνίστηκε με την Πάρμα και την Αταλάντα

Φελίπε Καϊσέδο

Ένας επιθετικός με φαρδύς ώμους που δεν κατάφερε να ρίξει το βάρος του, ο Καϊσέδο είχε τη δυνατότητα να γίνει σούπερ σταρ, αλλά δεν μπορούσε να εγκατασταθεί στην Αγγλία, σκοράροντας μόλις επτά φορές. 

Οι δαπάνες της Σίτι ήταν επίσης εναντίον του, με τις αφίξεις του Ρόκε Σάντα Κρουζ, του Εμμανουέλ Αντεμπαγιόρ και του Κάρλος Τέβες να συμπίπτουν με τον χρόνο του στην Αγγλία. Έπαιξε το καλύτερο του ποδόσφαιρο ως δανεικός στην Πορτογαλία και την Ισπανία πριν υπογράψει στη Λοκομοτίβ Μόσχας το 2011. 

Μετά από μια αξιοπρεπή πορεία στη Λάτσιο, εντάχθηκε στην Τζένοα τον Αύγουστο του 2021, αλλά μεταπήδησε στην Ίντερ ως δανεικός για το υπόλοιπο εκείνης της σεζόν, αποτυγχάνοντας να σκοράρει σε τρεις εμφανίσεις και αυτή τη στιγμή παίζει για την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

Πατρίκ Βιεϊρά 

Η πρώτη μεταγραφή του Ρομπέρτο ​​Μαντσίνι ως προπονητής της Σίτι, ο Βιείρά ήταν 33 ετών όταν πήγε από την Ίντερ τον Ιανουάριο του 2010, αλλά μετά από επιτυχημένες περιόδους με την Άρσεναλ, τη Γιουβέντους και τους «νερατζούρι», θεωρήθηκε ευρέως ότι οι καλύτερες μέρες του ήταν πίσω του. 

Ωστόσο, ένα βασικό χαρακτηριστικό που είχε εντοπίσει ο Μαντσίνι στον Γάλλο ήταν να φέρει μια «νοοτροπία νικητή» στο «Έντιχαντ», καθώς προσπαθούσε να πάει τον σύλλογο στο επόμενο επίπεδο μετά την εξαγορά του Άμπου Ντάμπι το 2008. 

Μάριο Μπαλοτέλι

Γιατί πάντα εγώ; Εκτός από τα μπλουζάκια, ο Μπαλοτέλι δεν εκπλήρωσε ποτέ το ταλέντο του, αλλά είχε τις στιγμές του και στις δύο ομάδες και αυτή τη στιγμή παίζει στην Ελβετία για τη Σιόν

Ο Ιταλός επιθετικός έκανε 40 εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν 2009/10 που κατέκτησε η Ίντερ, προτού πάει στους «σίτιζενς» εκείνο το καλοκαίρι για να επανενωθεί με τον πρώην προπονητή των «νερατζούρι», Μαντσίνι

Ο Μπαλοτέλι ξεκίνησε τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας της επόμενης σεζόν, βοηθώντας τον σύλλογο να διεκδικήσει το πρώτο του σημαντικό τρόπαιο μετά από 35 χρόνια, πριν δώσει την ασίστ στον Σέρχιο Αγουέρο εναντίον των Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς. 

Αλεξάνταρ Κόλαροφ

Ένα άλλο αστέρι της Serie A που εντάχθηκε στη Σίτι το το 2010 ήταν ο Κόλαροφ, ένας αριστερός μπακ που τελικά βρέθηκε ως κεντρικός χαφ που έπαιζε κάτω από υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα. 

Αφού βοήθησε τη Σίτι να κερδίσει δύο τίτλους Premier League ένα Κύπελλο Αγγλίας και ένα Λιγκ Καπ, έφυγε για τη Ρόμα το 2017, περνώντας τρεις σεζόν στην Αιώνια Πόλη πριν ενταχθεί στην Ίντερ

Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Σέρβος μπακ για τους «νερατζούρι» στην κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος τη σεζόν 2020/21.  

Στέβαν Γιόβετιτς

Ο Γιόβετιτς ήταν νέος όταν πήγε στη Σίτι από τη Φιορεντίνα το 2013, αλλά δυσκολεύτηκε να μεταφέρει τη πολύ καλή του αγωνιστική κατάσταση του από τη Serie A στην Premier League. 

Ο Μαυροβούνιος επιθετικός βοήθησε στην κατάκτηση της Premier League και του Λιγκ Καπ το 2013/14, αλλά δεν κατάφερε να βρει μια κανονική θέση στην ομάδα.

 Στη συνέχεια ακολούθησε μία μεταγραφή ως δανεικός στην Ίντερ, όπου ήρθε το 2015/16 πριν ενταχθεί μόνιμα στους «νερατζούρι» το 2016/17, αλλά δυσκολεύτηκε. Έπειτα από 1.5 χρόνο η καριέρα του πήρε καθοδική πορεία με θητείες σε Σεβίλλη, Μονακό, Χέρτα Βερολίνου

Ντέιβιντ Πιζάρο

Ο Πιζάρο έπαιξε επίσης έναν ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου στην Premier League το 2011/12, κάνοντας πέντε εμφανίσεις στο πρωτάθλημα μετά την ένταξή του ως δανεικός από τη Ρόμα τον Ιανουάριο του 2012. 

Η απουσία δράσης του μικρού αλλά επιθετικού μέσου σήμαινε ότι δεν πληρούσε τα κριτήρια για να κερδίσει ένα μετάλλιο και κυρίως σκόραρε ερχόμενος από τομν πάγκο εναντίον της Πόρτο

Η Σίτι αποφάσισε να μην επιδιώξει μια μόνιμη συμφωνία και η Ρόμα τον πούλησε στη Φιορεντίνα, την τέταρτη ιταλική ομάδα του αφού προηγουμένως πέρασε από την Ουντινέζε και την Ίντερ, βοηθώντας την τελευταία να διεκδικήσει τη Serie A και το Coppa Italia 2005/06 υπό τον Μαντσίνι

Ντάγκλας Μαϊκόν

Με την μεταγραφή του το καλοκαίρι του 2012, ο Μαϊκόν ήταν άλλος ένας πρώην σταρ της Ίντερ που επανενώθηκε με τον Μαντσίνι στο «Έντιχαντ». 

Ο Βραζιλιάνος έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σεζόν που κέρδισε το τρεμπλ υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου προπονητή Ζοσέ Μουρίνιο, παρέχοντας επιθετική ώθηση στη δεξιά πλευρά και έπαιξε το ρόλο του σε τέσσερις συνεχόμενες επιτυχίες στη Serie A μεταξύ 2006-10. 

Στη Σίτι ο Μαϊκόν εντάχθηκε το 2012, αλλά δεν μπόρεσε να ανακτήσει την προηγούμενη αγωνιστική του κατάσταση, επιστρέφοντας στην Ιταλία και τη Ρόμα την επόμενη χρονιά. 

Έντιν Τζέκο

 Ο Τζέκο πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για να ανοίξει τον «δρόμο» για τον Αγουέρο στη νίκη με 3-2 στην τελευταία αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος επί της Κουίν Παρκ Ρέιντζερς τη σεζόν 2011/12. 

Αφού σημείωσε 72 γκολ σε 189 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις για τη Σίτι μεταξύ 2011 και 2015, ο 37χρονος έφυγε για τη Ρόμα το 2015, αρχικά ως δανεικός, πριν πάει στην Ίντερ το 2021. 

Ζοάο Κανσέλο

Ο Ζοάο Κανσέλο έχει κερδίσει πρωταθλήματα με τη Σίτι, ενώ φέτος κέρδισε και ένα με τη Μπάγερν Μονάχου. Παλαιότερα αγαπημένος του Γκουαρδιόλα λόγω της ικανότητάς του να μπαίνει στη μεσαία γραμμή από αριστερό μπακ. 

Στη συνέχεια αυτή σχέση του Ισπανού προπονητή με τον Πορτογάλο παίκτη φάμηκε να είχε πέσει και ο 29χρονος δόθηκε δανεικός στην Μπάγερν στο μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου. 

Έχοντας περάσει από Μπενφίκα, Βαλένθια και Γιουβέντους, ο Κανσέλο πέρασε επίσης τη σεζόν 2017/18 ως δανεικός στην Ίντερ, πριν υπογράψει στη Γιούβε το επόμενο καλοκαίρι.