Επιβλητική «τριάρα» της Αταλάντα κόντρα στη Σαχτάρ - Η Φέγενορντ «λύγισε» τη Χιρόνα σε ένα ματς που τα είχε όλα! (vids)

Σαχτάρ - Αταλάντα

i

© Imago

Επιβλητική «τριάρα» της Αταλάντα κόντρα στη Σαχτάρ - Η Φέγενορντ «λύγισε» τη Χιρόνα σε ένα ματς που τα είχε όλα! (vids)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 21:40 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:47 - 02.10.2024

Η Αταλάντα έκανε «πάρτι» κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ (0-3), ενώ η Φέγενορντ «απέδρασε» από την έδρα της Χιρόνα (2-3) έπειτα από μία άκρως αμφίρροπη «μάχη».

Η Αταλάντα πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στη League Phase του Champions League και μετά τη «λευκή» ισοπαλία με την Άρσεναλ στην πρεμιέρα, έφτασε τους τέσσερις πόντους.

Η ομάδα του Γκασπερίνι κοντραρίστηκε εκτός έδρας με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κι όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, έδειξε τα... δόντια της με το καλημέρα και «κλείδωσε» τη νίκη (0-3) από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Μόλις στο 21ο λεπτό, ο Τζίμσιτι βρέθηκε στην περιοχή έπειτα από μία σέντρα του Λούκμαν από τα αριστερά κι από πλεονεκτική θέση εκτέλεσε υποδειγματικά, δίνοντας το προβάδισμα στους Ιταλούς.

Η Αταλάντα ήταν αυτή που είχε μόνιμα την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ στο 44ο λεπτό βρήκε και δεύτερο γκολ, παίρνοντας έτσι... μαξιλαράκι ασφαλείας.

Ο Κολάσινατς έκανε το γύρσμα από τα αριστερά για τον Λούκμαν, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι και με ένα άπιαστο πλασέ βρήκε δίχτυα για το 2-0.

Στην επανάληψη, ο σύλλογος από το Μπέργκαμο το έπιασε από εκεί που το άφησε, βρίσκοντας και τρίτο τέρμα με τον Μπελανόβα, ο οποίος στο 48ο λεπτό βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με μία κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Χιρόνα - Φέγενορντ

Στο άλλο ματς που ξεκίνησε στις 19:45, η Χιρόνα υποδέχτηκε τη Φέγενορντ και γνώρισε την ήττα (2-3) σε μία μονομαχία που είχε σχεδόν τα... πάντα.

Οι Ισπανοί μπήκαν δυναμικά στο ματς και στο 19΄ η πίεσή τους απέδωσε καρπούς, με τον Λόπεζ από κοντινή απόσταση να ανοίγει το σκορ. Το σύνολο του Πρίσκε ωστόσο βρήκε άμεσα τις απαντήσεις κι έφτασε στην ολική ανατροπή πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα (23΄) ήρθε η ισοφάριση με αυτογκόλ του Ερέρα, ενώ στο 33΄ ο Μιλάμπο από θέση τετ α τετ εκτέλεσε τον Γκαζανίγκα για το 2-1.

Οι Ολλανδοί πήραν κεφάλι στο σκορ και παρέμειναν ψηλά για να βρουν κι ένα τρίτο. Στο 33΄ έφτασαν μία ανάσα από αυτό, ωστόσο ο Ουέντα δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του.

Στην επανάληψη, το σκηνικό του ματς άλλαξε, με τη Χιρόνα να μη το βάζει κάτω και να ζορίζει αρκετά τους φιλοξενούμενους. Στο 67ο λεπτό, ο Μιόφσκι είχε την ευκαιρία να φέρει την αναμέτρηση στα ίσα από την άσπρη βούλα, όμως δεν τα κατάφερε. Αυτό που δεν πέτυχε ο Σκοπιανός το έκανε ο Φαν Ντε Μπεκ στο 74΄, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Όλα έδειχναν πως η μπίλια θα κάτσει στο «Χ», όμως η ομάδα του Πρίσκε δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Έπειτα από ένα γύρισμα από τα αριστερά, ο Κρέιτσι έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (2-3), δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στον αντίπαλο και κρίνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Η επόμενη αγωνιστική

Η βαθμολογία