Aυτές είναι οι μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του Champions League

Champions League

i

© Intime

Aυτές είναι οι μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του Champions League

Νεφέλη Μπισμπίκη 18:50 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:10 - 18.09.2024

To Champions League είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και οι προσδοκίες για το τι θα δούμε κάθε φορά είναι μεγάλες. Δεν είναι λίγες, αλλά ούτε πολλές οι φορές που μία ομάδα φεύγει με νίκη που ξεπερνά τα επτά γκολ. Ποιες λοιπόν είναι οι μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του θεσμού;

Η Μπάγερν Μονάχου το βράδυ της Τρίτης, έκανε το μυθικό 9-2 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο πρώτο της παιχνίδι στο Champions League. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Γερμανοί ισοπεδώνουν με απανωτά γκολ τον αντίπαλό τους, αλλά μέχρι στιγμής καμία ομάδα δεν έχει ξεπεράσει τα εννέα γκολ στην ιστορία του θεσμού. Παρακάτω, παρουσιάζουμε μία λίστα, η οποία σύμφωνα με την Opta, περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες νίκες που έχουν σημειωθεί με διαφορά τουλάχιστον επτά τερμάτων , από τότε που μετονομάστηκε η διοργάνωση το 1992.

Γιουβέντους- Ολυμπιακός, 7-0 – 10 Δεκεμβρίου 2003: Μία δύσκολη βραδιά για τον Ολυμπιακό στο Τορίνο, ο οποίος συνετρίβη από την Γιουβέντους στη φάση των ομίλων του Champions League 2003-04 , ανήμπορος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα έστω και μία φορά.

Άρσεναλ - Σλάβια Πράγας, 7-0 – 23 Οκτωβρίου 2007: Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της Άρσεναλ σε αγώνα Champions League. Φάμπρεγας, Χούμπατσεκ, Γουόλκοτ, Χλεμπ και Μπέντνερ, ήταν οι σκόρερ του αγώνα.

Λίβερπουλ-Μπεσίκτας,8-0 – 6 Νοεμβρίου 2007: Στο Άνφιλντ τον Νοέμβριο του 2007, η Λίβερπουλ έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που σημείωσε οκτώ γκολ.

Ζίλινα-Μαρσέϊγ,0-7 – 3 Νοεμβρίου 2010: Οι Γάλλοι ήταν οι πρώτοι οι οποίοι σκοράρουν επτά γκολ σε εκτός έδρας ματς.

Βαλένθια- Γκενκ, 7-0 – 23 Νοεμβρίου 2011: Ο πρώτος αγώνας μεταξύ τον δύο ομάδων έληξε με ισοπαλία. Στον επαναληπτικό όμως, μέσα στην Βαλένθια, η Γκενκ, γνώρισε μία συντριπτική ήττα.

Μπάγερν Μονάχου -Βασιλεία, 7-0 – 13 Μαρτίου 2012:  Η πρώτη φορά που μια ομάδα είχε πετύχει έως και επτά γκολ σε αγώνα νοκ άουτ φάσης του Champions League. Η Μπάγερν έφτασε στον τελικό εκείνη τη σεζόν, αλλά έχασε στα πέναλτι από την Τσέλσι μέσα στο γήπεδό της.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ -Σαχτάρ Ντόνετσκ, 0-7  – 21 Οκτωβρίου 2014:  Η πρωταθλήτρια Ουκρανίας Σαχτάρ Ντόνετσκ, έγινε η πρώτη ομάδα που σκοράρει έξι γκολ από το πρώτο ημίχρονο, στην ιστορία της διοργάνωσης.

Μπάγερν Μονάχου- Σαχτάρ Ντόνετσκ, 7-0 – 11 Μαρτίου 2015: Άλλη μία φορά που συναντάμε την Μπάγερν. Στους ομίλους, η Σαχτάρ Ντόνετσκ έκανε ακριβώς το ίδιο στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, μόνο που αυτή τη φορά της γύρισε μπούμερανγκ.

Μπαρτσελόνα- Σέλτικ, 7-0 – 13 Σεπτεμβρίου 2016: Μία από τις καλύτερες σεζόν της Μπαρτσελόνα, με τον Λιονέλ Μέσι να σημειώνει τα τρία από τα επτά γκολ. Νεϊμάρ, Ινιέστα και Σουάρες, ήταν οι υπόλοιποι σκόρερ.

Μάριμπορ-Λίβερπουλ,0-7 – 17 Οκτωβρίου 2017:  Η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη αγγλικής ομάδας στην ιστορία του Champions League ή του Κυπέλλου Ευρώπης.

Λίβερπουλ-Σπαρτάκ Μόσχας, 7-0  – 6 Δεκεμβρίου 2017: Σε ίδιους ρυθμούς κινήθηκε η Λίβερπουλ, πετυχαίνοντας ακόμα μία φορά , μία μεγάλη νίκη. Πήγε μέχρι τον τελικό του Champions League, αλλά τερμάτισε δεύτερη μετά την ήττα με 3-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κίεβο

Μάντσεστερ Σίτι- Σάλκε, 7-0 – 12 Μαρτίου 2019: Εκείνο το βράδυ, ο Φιλ Φόντεν, πέτυχε το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση και με αυτόν τον τρόπο έγινε ο νεότερος σκόρερ της Σίτι στη διοργάνωση .

Μάντσεστερ Σίτι-RB Leipzig, 7-0 – 14 Μαρτίου 2023: Είναι δύσκολο να κερδίσεις την Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα και αυτό απέδειξε εκείνο το βράδυ. Μάλιστα μόνο ο Έρλινγκ Χάαλαντ πέτυχε τα πέντε από τα επτά γκολ του ματς.

Μπάγερν Μονάχου - Ντιναμό Ζάγκρεμπ, 9-2 – 17 Σεπτεμβρίου 2024: Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει καταφέρει κάτι τέτοιο στο Champions League. Η τελευταία ομάδα που το κατάφερε αυτό, ήταν στην εποχή του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη της με 9-1 επί της FC Wacker Innsbruck, τον Οκτώβριο του 1990.