Η Κοπεγχάγη πήρε το θρίλερ κόντρα στη Σπάρτα Πράγας στη διαδικασία των πέναλτι - Πρόκριση για τη Ράκοφ των Παπανικολάου και Σβάρνα

Παίκτες Κοπεγχάγης

Η Κοπεγχάγη πήρε το θρίλερ κόντρα στη Σπάρτα Πράγας στη διαδικασία των πέναλτι - Πρόκριση για τη Ράκοφ των Παπανικολάου και Σβάρνα

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:05 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:14 - 14.08.2024

Η Κοπεγχάγη κατάφερε να επικρατήσει στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Σπάρτα Πράγας, ενώ την ίδια ώρα η Ράκοφ των Γιάννη Παπανικολάου και Στράτο Σβάρνα απέκλεισε τον Άρη Λεμεσού.

Την ώρα που στο στρατόπεδο της ΑΕΚ επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση για το μεγάλο «διπλό» (1-2) μέσα στη Κροατία επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι πιθανοί αντίπαλοι της στο Europa League (αν αποκλειστεί από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ) πραγματοποίησαν ένα καταπληκτικό παιχνίδι βγαλμένο από ομίλους Champions League. Ειδικότερα, η Κοπεγχάγη κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι (4-2) κόντρα στη Σπάρτα Πράγας. Θυμίζουμε πως η πρώτη αναμέτρηση δεν είχε νικητή, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0. 

Στα του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, χάρη στο γκολ του Τζόρνταν Λάρσον. Στη συνέχεια του πρώτου μέρους δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-0 υπέρ των Δανών. 

Στο 80ο λεπτό η Σπάρτα Πράγας έφερε το ματς στα ίσια με την κεφαλιά του Βέλικο Μπιρμάντσεβιτς. Κάπως έτσι το παιχνίδι πήγε στη παράταση εκεί που και οι δύο ομάδες πέτυχαν από δύο γκολ. Συγκεκριμένα τα γκολ της Κοπεγχάγης πέτυχε ο Βίκτορ Κλάεσον (105ο λεπτό και 112ο λεπτό), ενώ από την πλευρά των Τσέχων οι σκόρερ ήταν οι Λάτσι (105ο λεπτό) και Ολατούζι (107ο λεπτό).  

Πρόκριση για τη Ράκοφ των Γιάννη Παπανικολάου και Στράτο Σβάρνα 

Την ίδια ώρα η Ράκοφ κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα play-offs του Champions League, καθώς επιβλήθηκε του Άρη Λεμεσού με 1-0. Πλέον η κυπριακή ομάδα θα συνεχίσει στα play-offs του Europa League και θα αντιμετωπίσει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, η οποία αποκλείστηκε από τη Μακάμπι Χάιφα.

Στο 49ο λεπτό η μπάλα στήθηκε για φάουλ υπέρ των Πολωνών, ο Τούντορ εκτέλεσε ιδανικά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Κάτι που έδωσε πλέον προβάδισμα δύο τερμάτων για τη Ράκοφ (σε συνδυασμό με το υπέρ της 2-1 την προηγούμενη εβδομάδα). Η αλήθεια είναι ότι πήρε χρόνο στην ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι να ξεπεράσει το σοκ και τη νευρικότητα που τους προκάλεσε το τέρμα, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο, ενώ παράλληλα και την πρόκριση στα play-offs της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League

Tags: