Champions League: Η ιστορική πρεμιέρα για Μίλαν και Λίβερπουλ, που φέρνει μνήμες τελικού

Champions League: Η ιστορική πρεμιέρα για Μίλαν και Λίβερπουλ, που φέρνει μνήμες τελικού

Νεφέλη Μπισμπίκη 14:23 - 17.09.2024

Η στιγμή που όλοι περίμεναν ήρθε και το Champions League κάνει πρεμιέρα με έξι παιχνίδια, με ένα όμως να ξεχωρίζει και μας φέρνει πολλές αναμνήσεις από το παρελθόν. Το Μίλαν-Λίβερπουλ στο Τζουζέπε Μεάτσα ,αναμένεται να είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της βραδιάς, με έντονο άρωμα τελικών.

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα το Champions League, με ματς που μας θυμίζουν παλιές καλές εποχές. Στο άκουσμα των Μίλαν και Λίβερπουλ ένα πράγμα μας έρχεται στο μυαλό. Ο τελικός του 2005 στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί που το 3-0 από το πρώτο ημίχρονο ήταν υπέρ των Ιταλών , όλα έμοιαζαν ιδανικά πως το τρόπαιο θα πήγαινε στο Μιλάνο, αλλά η Λίβερπουλ έκανε τους πάντες, να πιστέψουν πως τελικά συμβαίνουν και θαύματα.

Η μεγαλύτερη ανατροπή της ιστορίας συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η Λίβερπουλ δεν τα παρατάει έτσι απλά και δεν βάδιζε μόνη της, όπως λέει και το γνωστό τραγούδι, «You will never walk alone». Το γκολ του Τζέραρντ έδωσε το σήμα για να έρθουν τα πάνω κάτω. Σμίτσερ και Τσάμπι Αλόνσο έφεραν το ματς στα ίσα, ακολούθησε η παράταση, για να φτάσουν οι δύο ομάδες στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, με τους «Reds» να πανηγυρίζουν το κύπελλο, απέναντι στην τότε ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και ήρθε λίγα χρόνια μετά από την Μίλαν. Στον τελικό του Champions League το 2007 στην Αθήνα, οι «ροσονέρι» έστειλαν την Λίβερπουλ στην Αγγλία χωρίς τρόπαιο αυτή τη φορά, με τον Ιντζάκι να πετυχαίνει και τα δύο γκολ της αναμέτρησης, ενώ η αντίπαλη πλευρά, πάλι στο παρά πέντε, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 89', χωρίς όμως να καταφέρει να αλλάξει το αποτέλεσμα. Κάποια πράγματα συμβαίνουν μόνο μία φορά.

Από τότε οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ξανά σε τελικό. Πρώτη συνάντηση μετά ο 2007 σε φάση ομίλων Champions League, ήταν τo 2021.Και στις δύο αναμετρήσεις μεταξύ τους, νικητές ήταν οι«Reds». Από τότε έχουν βρεθεί μόνο το 2022,σε Φιλικά Συλλόγων με την Λίβερπουλ να κερδίζει με 4-1.

Τώρα όμως όλα είναι διαφορετικά. Άλλες ομάδες, άλλοι προπονητές, άλλη και η διάθεση των δύο συλλόγων. Η Μίλαν έχει το πλεονέκτημα της έδρας , αλλά προέρχεται και από μία νίκη-ανάσα στην Serie A, σε αντίθεση με την Λίβερπουλ της οποίας το αήττητο σερί, έσπασε το Σάββατο η Νότιγχαμ Φόρεστ. O Άρνε Σλοτ ζητάει άλλη εικόνα από τους παίκτες του απόψε, ενώ στην αποστολή θα είναι και το νέο απόκτημα της ομάδας, Φεντερίκο Κιέζα.

Ο προπονητής της Μίλαν, Πάουλο Φονσέκα, από την πλευρά του απαγορεύει κάθε πιθανό λάθος, θέλοντας να κάνει μία νέα αρχή. Κάνουμε λόγο λοιπόν για δύο ομάδες, με δύο καινούριους προπονητές, οι οποίες τώρα βρίσκουν τα πατήματά τους. Αναμένεται μόνο, να παρακολουθήσουμε αυτή την ιστορική βραδιά, όχι μόνο για αυτό το συγκεκριμένο ματς, αλλά επειδή απόψε είναι η πρεμιέρα του νέου, διαφορετικού Champions League.