Ιστορική νίκη για τη Λιλ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης - Ο Τζόλης «ζωγράφισε» τη νίκη της Μπριζ, φοβερός για την απολαυστική Μπενφίκα ο Παυλίδης

Oι παίκτες της Λιλ πανηγυρίζουν κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Ιστορική νίκη για τη Λιλ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης - Ο Τζόλης «ζωγράφισε» τη νίκη της Μπριζ, φοβερός για την απολαυστική Μπενφίκα ο Παυλίδης

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:57 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:24 - 03.10.2024

Η Λιλ... λύγισε στη Γαλλία τη Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας με 1-0 στο ματς της 2ης αγωνιστικής του UEFA Champions League. Την ίδια ώρα, Τζόλης και Παυλίδης πανηγύρισαν νίκη, αγωνιζόμενοι βασικοί στα ματς των Μπριζ και Μπενφίκα.

Μία ιστορική νίκη πέτυχε η Λιλ εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας των «μερένγκες» με 1-0 στο «Σταντ Πιέρ-Μορόι», στο ματς της 2ης αγωνιστικής του UEFA Champions League.

Με το «καλημέρα», ο Βινίσιους έχασε ευκαιρία για το 0-1 στο 6’, ενώ ακολούθησε ο Έντρικ στο 19’. Έπειτα, οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, με τον Ντέιβιντ να απειλεί στο 25 και στο 36’. Οι Γάλλοι πήραν το προβάδισμα λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους και αυτό από τη λευκή βούλα. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καμβινγκά και μετά από παρέμβαση του VAR, ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι. Αυτό εκτέλεσε ο Ντέιβιντ στο 45+2’, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του. 

Στο δεύτερο μέρος, ο Ζεγκρόβα βρέθηκε μία ανάσα από το 2-0, όμως η προσπάθειά του πέρασε ξυστά από το δοκάρι. Ακολούθησε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος στο 65’, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε εκτός εστίας. H απάντηση ήρθε στο 74' από τον Βινίσιους, αλλά ούτε και εκείνος μπόρεσε να σκοράρει για τη Ρεάλ. Επόμενος στη σειρά ήταν ο Γκιουλέρ, που είδε τον αντίπαλο κίπερ να τον σταματά. Άλλο τέρμα δεν σημειώθηκε και η Λιλ πήρε μεγάλη νίκη

Στουρμ Γκρατς - Μπριζ

Την ίδια ώρα, στην Αυστρία, η Μπριζ πήρε το «διπλό» εναντίον της Στουρμ Γκρατς (0-1), έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Τζόλη. Το γκολ στο ματς ήρθε στο 23ο λεπτό και ήταν ίσως ένα από τα κορυφαία της σεζόν. 

O εξτρέμ από την Ελλάδα υποδέχτηκε την μπάλα από τα αριστερά και με ένα άπιαστο σουτ σημάδεψε το απέναντι παραθυράκι, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι κι έπειτα στα δίχτυα. Ο ίδιος ζήτησε και πέναλτι στο 56ο λεπτό, όμως ο ρέφερι θεώρησε πως δεν υπάρχει κάτι και έδωσε συνέχεια στο ματς. 

Μπενφίκα - Ατλέτικο Μαδρίτης

Τέλος, η Μπενφίκα επικράτησε της Ατλέτικο Μαδρίτης στην Πορτογαλία (4-0), σε ένα ματς το οποίο αγωνίστηκε βασικός ο Βαγγέλης Παυλίδης. Το προβάδισμα ήρθε στο 13ο λεπτό του αγώνα, με τον Άουρσνες να τροφοδοτεί τον Ακτούρκογλου και εκείνος να νικά τον Όμπλακ για το 1-0.

Ακολούθησε η ασύλληπτη χαμένη ευκαιρία του Παυλίδη στο 45+3’, με το διαγώνιο σουτ του να σταματά στο κάθετο δοκάρι. Βέβαια ο ίδιος κέρδισε πέναλτι στο δεύτερο μέρος, με τον Γκάλαχερ να τον πατάει εντός περιοχής. Ο Ντι Μαρία ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε για το 2-0 στο 52ο λεπτό.

Η Μπενφίκα δεν σταμάτησε εκεί, βέβαια, αφού στο 75' ο Μπα πήρε μία κεφαλιά και σκόραρε για το 3-0. Τη χαριστική βολή έδωσε ο Κοκτσού, ο οποίος ευστόχησε στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του για το τελικό 4-0.