Όλα τα σενάρια πρόκρισης στον 7ο όμιλο του Champions League

Όλα τα σενάρια πρόκρισης στον 7ο όμιλο του Champions League

Ιάσονας Τσίλης 18:26 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:19 - 14.08.2024

Η αυλαία της φάσης των ομίλων του Champions League πέφτει και ο όμιλος που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αναμφίβολα ο 7ος, με όλες τις θέσεις να είναι ακόμα ανοιχτές. Δείτε όλα τα πιθανά σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής.

Με τις 14 από τις 16 ομάδες να έχουν ήδη προκριθεί στη φάση των «16» του Champions League, το ενδιαφέρον στρέφεται στην αναζήτηση των δύο τελευταίων, μία εκ των οποίων θα προκύψει από τον 7ο όμιλο.

Πρόκειται για τον «όμιλο του θανάτου», όπως είχε χαρακτηριστεί την ημέρα της κλήρωσης, στον οποίο βρίσκονται οι Παρί Σεν Ζερμέν, Ντόρτμουντ, Μίλαν και Νιούκαστλ. Ανοιχτές είναι όλες οι θέσεις, με δύο ομάδες να διεκδικούν την πρωτιά, δύο την 3η θέση, ενώ και οι τέσσερις έχουν πιθανότητες για τη 2η θέση.

Η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν και η Νιούκαστλ τη Μίλαν, Στην αναμέτρηση της Γερμανίας, θα κριθεί ο νικητής του ομίλου. Η ομάδα της Βεστφαλίας, η οποία είναι στην κορυφή του γκρουπ με 10 βαθμούς, χρειάζεται απλώς να αποφύγει την ήττα για να περάσει στην επόμενη φάση ως πρώτη, με την Παρί να ψάχνει το «διπλό» πρωτιάς, με το οποίο θα ισοβαθμήσει με τη Ντόρτμουντ και εξαιτίας των δύο νικών στα μεταξύ τους παιχνιδιών θα βρεθεί από πάνω της.

Όσον αφορά τη μάχη της 2ης θέσης, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Σε περίπτωση νίκης της Παρί στη Γερμανία, όπως προαναφέρθηκε, δεύτερη θα είναι η Ντόρτμουντ. Αν η αναμέτρηση στη Βεστφαλία λήξει ισόπαλη, τότε οι πρωταθλητές Γαλλίας θα θέλουν να μην νικήσει η Νιούκαστλ, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας, οι «καρακάξες» αφήνουν από κάτω τους Γάλλους, οι οποίοι αντιθέτως, έχουν την ισοβαθμία με τη Μίλαν.

Αν ηττηθεί η Παρί, τότε θα επιθυμεί την ισοπαλία στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», αφού σε άλλη περίπτωση το εισιτήριο θα πάει στο νικητή του Νιούκαστλ - Μίλαν.

Ζημιά άνω των 30 εκατ. ευρώ για την Παρί σε περίπτωση αποκλεισμού από το Champions League
CHAMPIONS LEAGUE

15:00 - 13.12.2023

Ζημιά άνω των 30 εκατ. ευρώ για την Παρί σε περίπτωση αποκλεισμού από το Champions League

Σημαντική «ζημιά» ενδέχεται για ταμεία της Παρί Σεν Ζερμέν σε περίπτωση που δεν καταφέρει η ομάδα του Λουίς Ενρίκε απόψε (13/12, 22:00) να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League

Για την 3η θέση τα πράγματα είναι πιο απλά, διότι θα κριθεί αποκλειστικά στο παιχνίδι της Αγγλίας. Η Νιούκαστλ θα πάρει το εισιτήριο για τα playoff του Europa League, σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας, με τους «ροσονέρι» να θέλουν μόνο νίκη, αφού οι «καρακάξες» υπερτερούν στην ισοβαθμία, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.