Ονειρεμένη επιστροφή για τη Σπάρτα Πράγας που ισοπέδωσε τη Σάλτσμπουργκ - Κόλλησε στο μηδέν η Μπολόνια

Ονειρεμένη επιστροφή για τη Σπάρτα Πράγας που ισοπέδωσε τη Σάλτσμπουργκ - Κόλλησε στο μηδέν η Μπολόνια

Sportal newsroom 21:38 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:32 - 18.09.2024

Η ομάδας της Τσεχίας διέλυσε 3-0 τη Σάλτσμπουργκ. Η Μπολόνια έμεινε στο 0-0 με τη Σαχτάρ.

Η Σπάρτα Πράγας επέστρεψε στο Champions League έπειτα από 19 χρόνια.

Και στην επιστροφή της, στην πρεμιέρα του League Stage ισοπέδωσε την πιο έμπειρη και πλούσια Σάλτσμπουργκ.

Οι Τσέχοι μετέτρεψαν έναν δύσκολο αγώνα σε περίπατο και οι άγριες διαθέσεις τους φάνηκαν από την αρχή του αγώνα. Μόλις στο 2’ ο Καϊρίνεν άνοιξε το σκορ. Οι Αυστριακοί προσπάθησαν ν’ απαντήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν και στο 42’ δέχθηκαν το 2-0 από τον Ολατούνγι.

Ο φορ της Σπάρτα με θαυμάσια εκτέλεση από δεξιά έκανε το 2-0 και πανηγύρισε α λα Ρονάλντο με «Siu». Στη συνέχεια φανέρωσε κι ένα μήνυμα στη φανέλα του, όπου ανέφερε: «Είμαι ο εκλεκτός, εσύ ποιος είσαι;».

Η Σάλτσμπουργκ δεν βρήκε το γκολ που ήθελε για να ξαναμπεί στο ματς, το οποίο τελείωσε στο 58’ ο Λάτσι με εντυπωσιακή ενέργεια. Ο άσος της Σπάρτα έγραψε το 3-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Κόλλησε η Μπολόνια

Διαφορετικά, αντίθετα, περίμενε το ντεμπούτο της στο Champions League η Μπολόνια. Η ιταλική ομάδα σε ένα κατάμεστο γήπεδο από ενθουσιασμένους οπαδούς της για την παρθενική συμμετοχή στη διοργάνωση, έμεινε στο 0-0 με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Οι Ουκρανοί, μάλιστα, είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς για τη νίκη, αλλά στο 4' ο Σουντάκοφ νικήθηκε στο πέναλτι που εκτέλεσε, από τον Σκορούπσκι.

Βασικός για τη Μπολόνια ήταν ο Μπάμπης Λυκογιάννης. Ο διεθνής αριστερός μπακ περίμενε δώδεκα χρόνια αυτή τη στιγμή, ν' ακούσει τον ύμνο και να δει το σεντόνι να κουνιέται στο Champions League.

Ο 31χρονος Έλληνας μπακ έκανε το όνειρο πραγματικότητα, αφού βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της Μπολόνια για τον αγώνα με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ κι αντικαταστάθηκε στο 78' από τον Μιράντα.

Ο ίδιος είχε ζήσει παρόμοια εμπειρία, αλλά ήταν πολύ μικρή. Στις 24 Οκτωβρίου 2012 ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή αντί του Φουστέρ στο 89ο λεπτό του εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μονπελιέ.

Δύο εβδομάδες αργότερα, ξανά εναντίον της Μονπελιέ στο «Καραϊσκάκη», με το ματς να έχει κριθεί 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού, ο Ζαρντίμ έδωσε άλλη μία συμμετοχή στον 19χρονο τότε Λυκογιάννη, στο 92' στη θέση του Μήτρογλου.