Καταιγιστική η Μπάγερν, «σκόρπισε» με εννιάρα (!) την Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Με τα χίλια ζόρια η Ρεάλ «λύγισε» τη Στουτγάρδη

Φωτ. IMAGO

Καταιγιστική η Μπάγερν, «σκόρπισε» με εννιάρα (!) την Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Με τα χίλια ζόρια η Ρεάλ «λύγισε» τη Στουτγάρδη

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:58 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:03 - 18.09.2024

Αφηνίασε η Μπάγερν με το... καλημέρα και η άτυχη Ντιναμό Ζάγκρεμπ που βρέθηκε στον δρόμο της στην πρεμιέρα του νέου Champions League γνώρισε μία ταπεινωτική ήττα με 9-2! Με το... δεξί, αλλά με πολύ άγχος η Ρεάλ, η οποία επικράτησε δύσκολα της μαχητικής Στουτγάρδης με 3-1.

Ποιος είδε την Μπάγερν και δεν τη φοβήθηκε! Οι Βαυαροί είπαν να... εγκαινιάσουν το νέο Champions League με μία εμφάνιση που θα μείνει στην ιστορία και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν η άτυχη που πλήρωσε τις ορέξεις της ομάδας του Κομπανί. Ούτε τέσσερα, ούτε πέντε, ούτε έξι, αλλά εννέα (!) γκολ πέτυχαν οι Γερμανοί, φτάνοντας σε μία ιστορική νίκη με 9-2.

Όσον αφορά τη Ρεάλ Μαδρίτης, για ακόμη μία φορά τη φετινή σεζόν δεν ήταν πειστική, δέχτηκε πολλές φάσεις από τη μαχητική Στουτγάρδη, αλλά επειδή είναι η Ρεάλ και πρόκειται για τη διοργάνωση της, βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη -έστω και με δυσκολία-, επικρατώντας της γερμανικής ομάδας με 3-1.

Άνετο πέρασμα από το Σαν Σίρο για τη Λίβερπουλ - Ιδανικό ξεκίνημα και για τη Σπόρτινγκ κόντρα στη Λιλ
CHAMPIONS LEAGUE

00:00 - 18.09.2024

Άνετο πέρασμα από το Σαν Σίρο για τη Λίβερπουλ - Ιδανικό ξεκίνημα και για τη Σπόρτινγκ κόντρα στη Λιλ

Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη και πήρε δίκαιη νίκη με 3-1 απέναντι στη Μίλαν, την ίδια ώρα που η Σπόρτινγκ ξεκίνησε επίσης νικηφόρα στο Champions League, επικρατώντας με 2-0 της Λιλ.

Ρεάλ Μαδρίτης - Στουτγάρδη 3-1

Αν κάποιος δεν ήξερε ποιες ομάδες παίζουν και έβλεπε το πρώτο ημίχρονο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», το πιο πιθανό είναι να πίστευε πως η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν με τις κόκκινες φανέλες και στη Στουτγάρδη με τις λευκές. Και αυτό γιατί η γερμανική ομάδα ήταν καλύτερη σε όλα και πολύ πιο επικίνδυνη.

Είχε πολλές καλές στιγμές με τους Λέβελινγκ, Μιλό, Στίλερ και Ούνταβ, αλλά ο Τιμπό Κουρτουά σε αρκετές περιπτώσεις και το δοκάρι γλίτωσαν τη «Βασίλισσα» από το να βρεθεί πίσω στο σκορ. Από την άλλη πλευρά, η μοναδική αξιοσημείωτη τελική προσπάθεια των «μερένχες» ήταν ένα πλασέ του Εμπαπέ, που κατέληξε στην αγκαλιά του Νιούμπελ.

Επειδή όμως οι Μαδριλένοι έχουν ένα μαγικό τρόπο -ειδικά σε αυτή τη διοργάνωση- να βρίσκουν πάντα τον τρόπο, παρόλο που στο πρώτο ημίχρονο δεινοπάθησαν, μόλις στα 30 δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους άνοιξαν το σκορ. Ο Ροντρίγκο «σέρβιρε» εξαιρετικά στον Εμπαπέ κι εκείνος με ένα υπέροχο πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

Ωστόσο, οι Γερμανοί βρήκαν το γκολ που άξιζαν βάσει της εικόνας τους συνολικά στην αναμέτρηση και έφεραν το ματς στα ίσια στο 68ο λεπτό με τον Ούνταβ. Αλλά όπως είπαμε η «Βασίλισσα» έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει και το απέδειξε στο 83', όταν ο Ρίντιγκερ με μία κεφαλιά έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Ρεάλ. Ο 18χρονος Έντρικ βρήκε την ευκαιρία σε μία αντεπίθεση και στο 90+5' έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα με ένα υπέροχο γκολ, για το τελικό 3-1.

Μπάγερν Μονάχου - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 9-2

Οι Βαυαροί όχι απλά καθάρισαν την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο, αλλά μετέτρεψαν την αναμέτρηση σε πάρτι, με τους Κροάτες να μην μπορούν να φανούν ανταγωνιστικοί και να περνούν ένα δύσκολο βράδυ στην «Allianz Arena».

Η αρχή έγινε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάρι Κέιν στο 19ο λεπτό, ο Γκερέιρο με ένα δικό του γκολ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στη γερμανική ομάδα, ενώ ο Ολίζ έγραψε το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και μάλιστα πέτυχαν δύο γκολ μέσα σε ένα δίλεπτο με τους Πέτκοβιτς (49') και Ογκιβάρα (50'). Ωστόσο, το πλήρωσαν ακριβά αυτό, αφού προκάλεσαν την οργή της Μπάγερν και στη συνέχεια έβρεξε γκολ.

Ο Κέιν έφτασε σε καρέ (57', 73', 78'), ενδιάμεσα σκόραρε και ο Ολίζ, ενώ στη λίστα των σκόρερ μπήκαν και οι Σανέ (85') και Γκορέτσκα (90+2'), προκειμένου η Μπάγερν να φτάσει σε μία υπερβολικά ασύλληπτη νίκη με 9-2 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.