Μαγεία Γκίτενς στην απόδραση της Ντόρτμουντ από τη Μπριζ του Τζόλη - Λυτρώθηκε με γκάφα του Κατσανίγκα η Παρί
i

©IMAGO

Μαγεία Γκίτενς στην απόδραση της Ντόρτμουντ από τη Μπριζ του Τζόλη - Λυτρώθηκε με γκάφα του Κατσανίγκα η Παρί

Sportal newsroom 23:55 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:57 - 18.09.2024

Η Ντόρτμουντ νίκησε 3-0 τη Μπριζ του Τζόλη και η Παρί 1-0 τη Χιρόνα, με «δώρο» του Κατσανίγκα.

Η Ντόρτμουντ είχε δύσκολη αποστολή στο Βέλγιο.

Η γερμανική ομάδα φιλοξενήθηκε από την πρωταθλήτρια Μπριζ, με την οποία ήταν βασικός ο Χρήστος Τζόλης και στο 12' γλίτωσε το 1-0 σε μία τρελή ευκαρία των γηπεδούχων που κατέληξε σε οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Βέτλεσεν από τη μικρή περιοχή.

Η Ντόρτμουντ, πάντως, στη συνέχεια ήταν ανώτερη και είχε τις προϋποθέσεις για να φτάσει πρώτη στο γκολ, αλλά δεν κατάφερε να έχει την σωστή τελική πάσα και κατ' επέκταση και την εκτέλεση.

Όλα αυτά μέχρι να μπει στο ματς ο Γκίτενς. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός μπήκε αλλαγή στο 68' και στο 76' με δεξί σουτ, αριστερά εντός περιοχής και αφού η μπάλα βρήκε σε δύο παίκτες της Μπριζ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Με αυτή την απίθανη καραμπόλα η Ντόρτμουντ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη σε μία δυνατή έδρα έδρα και εναντίον ενός υπολογίσιμου αντπάλου.

Στο 86' ο Γκίτενς πήρε τη μπάλα πάλι αριστερά εντός περιοχής, «χόρεψε» τρεις αντιπάλους και με δεξί πλασέ νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 2-0. Στο 95' ο Γκιρασί έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-0.

Απίστευτη γκάφα

Η Παρί Σεν Ζερμέν, παράλληλα, επιχειρεί να βρει τον δρόμο της στην μετά-Εμπαπέ εποχή. Η γαλλική ομάδα στην πρεμιέρα της στο League Stage υποδέχθηκε την πρωτάρα Χιρόνα.

Οι Ισπανοί έβαλαν δύσκολα στους Γάλλους. Η Παρί φυσικά είχε την κατοχή και τις καλύτερες φάσεις, ωστόσο, ξόδεψε ένα ημίχρονο και στο δεύτερο όσο περνούσε η ώρα πίεζε όλο και περισσότερο.

Μετά το 80' Κόλο Μουανί, Ντεμπελέ και Χακίμι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά οι δύο πρώτοι αστόχησαν για εκατοστά και στο 86' ο Κατσανίγκα σταμάτησε εκπληκτικά τον Μαροκινό, ο οποίος εκτέλεσε με το δεξί από τη μικρή περιοχή.

Ο Αργεντινός γκολκίπερ Πάουλο Κατσανίγκα ήταν θετικός πρωταγωνιστής για την Χιρόνα, αλλά στο 90' έκανε την γκάφα και στέρησε από την ομάδα του τον βαθμό. Ο Νούνο Μέντες από αριστερά έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού και όδευε προς την αγκαλιά του Κατσανίγκα, Αυτός, όμως, δεν υπολόγισε σωστά, η μπάλα του έφυγε από τα χέρια, πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 1-0!

Η γκάφα του Κατσανίγκα έδωσε τη νίκη στην Παρί