Με Μπόνιφεις η Λεβερκούζεν «λύγισε» τη Μίλαν, έκαναν πάρτι Μπαρτσελόνα και Ίντερ!

Φωτ. IMAGO

Με Μπόνιφεις η Λεβερκούζεν «λύγισε» τη Μίλαν, έκαναν πάρτι Μπαρτσελόνα και Ίντερ!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:56 - 01.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:12 - 02.10.2024

Η Λεβερκούζεν με «χρυσό» σκόρερ τον Μπόνιφεις επικράτησε με 1-0 της Μίλαν, ενώ Μπαρτσελόνα και Ίντερ διέλυσαν τις Γιουνγκ Μπόις (5-0) και Ερυθρό Αστέρα (4-0). Ισοπαλία ανάμεσα σε Αϊντχόφεν και Σπόρτινγκ (1-1).

Μεγάλο παιχνίδι στη Γερμανία, με τη Λεβερκούζεν να αναδεικνύεται νικήτρια μετά από μία φοβερή μάχη με τη Μίλαν, επικρατώντας με 1-0 χάρη σε γκολ του... killer Μπόνιφεις. Την ίδια ώρα Μπαρτσελόνα και Ίντερ έκαναν περίπατο μέσα στις έδρες τους κόντρα σε Γιουνγκ Μπόις (5-0) και Ερυθρό Αστέρα (4-0), ενώ στην Ολλανδία Αϊντχόφεν και Σπόρτινγκ ήρθαν ισόπαλες με 1-1 για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Champions League.

Λεβερκούζεν - Μίλαν 1-0

Οι «ασπιρίνες» ήταν ανώτερες σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα. Στο 21' βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μπόνιφεις μετά από σέντρα του Φριμπόνγκ, αλλά επειδή ο τελευταίος ήταν οφσάιντ, το γκολ δεν μέτρησε ποτέ.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά στο 51ο λεπτό, με τον Μπονιφέις να σκοράρει ξανά και αυτή τη φορά να μην υπάρχει κανένα οφσάιντ, με αποτέλεσμα να πάρει κεφάλι στο σκορ η Λεβερκούζεν. Οι «ροσονέρι» πίεσαν, είχαν τις στιγμές τους, αλλά το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Μπαρτσελόνα - Γιουνγκ Μπόις 5-0

Από το πρώτο ημίχρονο οι Καταλανοί έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και μετέτρεψαν την αναμέτρηση σε πάρτι. Στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ ο Λεβαντόβσκι, στο 34' διπλασίασε τα τέρματα των «μπλαουγκράνα» ο Ραφίνια, ενώ ο Μαρτίνεθ στο 37' έγραψε το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι Καταλανοί έριξαν ταχύτητα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βρήκαν κι άλλο γκολ. Ο Λεβαντόβσκι «χτύπησε» στο 51', ενώ στο 84' ο Καμαρά έβαλε αυτογκόλ, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Ίντερ - Ερυθρός Αστέρας 4-0

Κυρίαρχοι φυσικά οι «νερατζούρι», με τους Σέρβους να κάνουν ότι μπορούν, προκειμένου να σταθούν στο ύψος τους, αλλά αυτό να μην είναι καθόλου εύκολο. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με μία απίθανη εκτέλεση φάουλ του Τσαλχάνογλου στο 11' και στην επανάληψη ανέβασαν στροφές, με τους Αρναούτοβιτς (59'), Μαρτίνες (71') και Ταρεμί (4-0) να διαμορφώνουν γράφουν το τελικό 4-0.

Αϊντχόφεν - Σπόρτινγκ 1-1

Η μπάλα τιμωρεί και αυτό το ένιωσε στο... πετσί της η Αϊντχόφεν, η οποία ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, είχε πάρα πολλές και κλασσικές ευκαιρίες, προηγήθηκε χάρη στο γκολ του Σούτεν (15'), αλλά δεν μπόρεσε να αποκτήσει ποτέ μαξιλαράκι ασφαλείας και το πλήρωσε, με τον Μπραγκάνκα να ισοφαρίζει στο 84' σε 1-1 και τους Πορτογάλους να «κλέβουν» τον βαθμό της ισοπαλίας.