Ο «χρυσός» VAR: Ο ρέφερι που έδωσε το πέναλτι στον Παναθηναϊκό με την Μαρσέιγ, έδωσε και το πέναλτι στην ΑΕΚ (vids)

Φώτης Ιωαννίδης & Λιβάι Γκαρσία

i

©Intime

Ο «χρυσός» VAR: Ο ρέφερι που έδωσε το πέναλτι στον Παναθηναϊκό με την Μαρσέιγ, έδωσε και το πέναλτι στην ΑΕΚ (vids)

Κώστας Τόπας 10:15 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:08 - 14.08.2024

Ο 40χρονος Άγγλος VARίστας, Στιούαρτ Άτγουελ ήταν εκείνος που απένειμε δικαιοσύνη στις σπουδαίες προκρίσεις του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Τι κι αν βρέθηκε με δύο γκολ πίσω και με το ένα βήμα εκτός Champions League. Η ΑΕΚ κατάφερε να γυρίσει από την κόλαση και με το 2-2 κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ να πάρει την πρόκριση για τα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Κι αυτό έγινε χάρη στα δύο γκολ του Αραούχο και του Βίντα στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Πλέον η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της βελγικής Αντβέρπ, προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρο, να μπει στους ομίλους του Champions League. Στον αγώνα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και με το σκορ στο 1-2, η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι από χέρι του Λιούμπισιτς, το οποίο ήταν σε αντικανονική θέση στην προσπάθεια του Αραούχο για κοντρόλ.

Ο διαιτητής Έσκας αφού πρώτα δεν καταλόγισε πέναλτι με την πρώτη ματιά, έδειξε την άσπρη βούλα στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων, με τη βοήθεια του VAR, Στιούαρτ Άτγουελ. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η UEFA είχε ορίσει στο VAR τον 40χρονο Άγγλο ρέφερι στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μαρσέιγ. Εκεί, με παρόμοιο τρόπο έστειλε το ματς στην παράταση.

Συγκεκριμένα, στις καθυστερήσεις ο Ματέο Γκεντουζί έκανε χέρι μέσα στην περιοχή στην τελευταία φάση του ματς και μετά από παρέμβαση του VAR, Στιούαρτ Άτγουελ, το «τριφύλλι» πήρε πέναλτι, με τον Φώτη Ιωαννίδη να ευστοχεί.