One man show από τον Ραφίνια και τεσσάρα της Μπαρτσελόνα στην Μπάγερν - «Τέζαρε» (και) την Ατλέτικο η Λιλ!

Φωτ. IMAGO

One man show από τον Ραφίνια και τεσσάρα της Μπαρτσελόνα στην Μπάγερν - «Τέζαρε» (και) την Ατλέτικο η Λιλ!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:53 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:12 - 24.10.2024

Σκόρπισε τον τρόμο η Μπαρτσελόνα, η οποία με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ραφίνια, που πέτυχε χατ-τρικ, έφτασε σε μία επιβλητική νίκη επί της Μπάγερν με 4-1. Καταπληκτική Λιλ, μετά τη νίκη επί της Ρεάλ, «καθάρισε» και την Ατλέτικο μέσα στο «Μετροπολιτάνο» με ανατροπή (1-3).

Μπορεί να μην ξέφυγε τόσο πολύ το σκορ, αλλά η Μπαρτσελόνα πήρε την εκδίκηση της από την Μπάγερν γι' αυτό το 8-2, που γράφτηκε στην ιστορία. Πως; Με μία επιβλητική νίκη με 4-1, της οποίας πρωταγωνιστής ήταν ο μυθικός Ραφίνια, που πέτυχε χατ-τρικ, υπογράφοντας τον θρίαμβο των Καταλανών κόντρα στους Βαυαρούς για την 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League.

Από την άλλη πλευρά, η Λιλ κατάφερε να γίνει ο εφιάλτης της Μαδρίτης. Μετά από τη μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ, επικράτησε με 3-1 και της Ατλέτικο μέσα στο «Μετροπολιτάνο», κάνοντας μία φοβερή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 4-1

Ήταν σχεδόν δεδομένο πως θα δούμε ένα φοβερό παιχνίδι ανάμεσα σε αυτά τα δύο «μεγαθήρια», με ρυθμό γκολ και θέαμα. Αλλά κατάφεραν να ξεπεράσουν και τις προσδοκίες μας οι δύο ομάδες, με το πρώτο ημίχρονο να είναι άκρως... γεμάτο.

Δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι οι Καταλανοί, οι οποίοι πήραν κεφάλι στο σκορ από το πρώτο λεπτό! Ο Λόπεθ βρήκε τον Ραφίνια, εκείνος ντρίμπλαρε εξαιρετικά τον Νόιερ και πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0. Οι Βαυαροί έβγαλαν άμεσα αντίδραση και βρήκαν δίχτυα στο 10' με τον Κέιν, αλλά το γκολ του Άγγλου επιθετικού δεν μέτρησε ποτέ, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ για μερικά χιλιοστά.

Ο Κέιν ξαναχτύπησε, όμως, στο 18', όταν μετά από μία γλυκιά σέντρα του Γκνάμπρι εκτέλεσε άψογα τον Τερ Στέγκεν και ισοφάρισε σε 1-1. Το ματς ήταν ισορροπημένο, με αμφότερες τις ομάδες να παίζουν πολύ επιθετικά, αλλά αυτή που ήταν πιο ουσιαστική ήταν η Μπαρτσελόνα, η οποία στο 36' πήρε εκ νέου το προβάδισμα χάρη σε γκολ του Λεβαντόβσκι μετά από νέα ασίστ του Λόπεθ, ενώ έπειτα από εννέα λεπτά ο Ραφίνια με ένα μυθικό πλασέ έγραψε το 3-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 51', η Μπάγερν έχασε μία σημαντική ευκαιρία με τον Παλίνια, προκειμένου να μειώσει και να αγχώσει τους «μπλαουγκράνα». Και έπειτα από πέντε λεπτά οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε τέταρτο γκολ με τον ασύλληπτο Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος μετά από ασίστ του Γιαμάλ έκανε ένα σλάλομ και με ένα υπέροχο σουτ σημείωσε το 4-1, πετυχαίνοντας παράλληλα και χατ-τρικ.

Και ενώ το φυσιολογικό θα ήταν να ρίξει ταχύτητα η ομάδα του Χάνσι Φλικ, δεδομένου ότι η νίκη ήταν στο τσεπάκι της και έχει και το Clasico μπροστά της, δεν το έκανε. Και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ξαναβρεί δίχτυα, αλλά αυτό δεν συνέβη, με το 4-1 να παραμένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Λιλ 1-3

Χωρίς να έχει καταφέρει κάποια ομάδα να επιβάλλει τον ρυθμό της σε αυτά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, οι «ροχιμπλάνκος» κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς-νωρίς μετά από ένα τραγικό λάθος στα μετόπισθεν των Γάλλων. Συγκεκριμένα, στο 8' ο Τουρέ προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα, αλλά αυτό που έκανε ήταν να βγάλει σε θέση τετ α τετ τον Άλβαρες, που με ένα υποδειγματικό τελείωμα πέτυχε το 1-0.

Ένα γρήγορο γκολ που έδωσε ψυχολογία τους Μαδριλένους, οι οποίοι απείλησαν ξανά στο 32' με τον Σόρλοθ, ενώ έχασαν μεγάλη ευκαιρία και στο 34', με τον Σεβαλιέ να λέει όχι με εντυπωσιακό τρόπο στην κεφαλιά του Χιμένες. Μοναδική απειλή από την πλευρά των «λιλουά» στο πρώτο 45λεπτο ήταν ένα σουτ του Ζεγκρόβα μέσα από την περιοχή στις καθυστερήσεις, το οποίο πέρασε πάνω από τη συμβολή των δοκών.

Η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος άλλαξε, αφού οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση, βελτιώνοντας κατά πολύ την εικόνα τους. Και ανταμείφθηκαν γι' αυτό, καθώς στο 61' ο Ζεγκρόβα μετά από γύρισμα του Μενιέ, ισοφάρισε σε 1-1. Ο βαθμός της ισοπαλίας μέσα στο «Μετροπολιτάνο» θα ήταν μία χαρά για τη γαλλική ομάδα, αλλά εκείνη δεν το είδε έτσι.

Ήθελε το κάτι παραπάνω, το διεκδίκησε και το πήρε, φτάνοντας στην ολική ανατροπή. Στο 73ο λεπτό η Λιλ κέρδισε πέναλτι, του οποίου την εκτέλεση ανέλαβε Ντέιβιντ, ο οποίος ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-2. Μάλιστα, ο Καναδός «χτύπησε» και στο 89' για να σφραγίσει τη νίκη της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.