Ονειρική πρεμιέρα για τη Μονακό που νίκησε την Μπαρτσελόνα των δέκα παικτών - Με buzzer beater η Ατλέτικο «λύγισε» τη Λειψία

Φωτ. IMAGO

Ονειρική πρεμιέρα για τη Μονακό που νίκησε την Μπαρτσελόνα των δέκα παικτών - Με buzzer beater η Ατλέτικο «λύγισε» τη Λειψία

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:57 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:13 - 20.09.2024

Έκανε την έκπληξη η Μονακό στην πρεμιέρα της League Phease του Champions League, επικρατώντας 2-1 της Μπαρτσελόνα (που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 11ο λεπτό). Νίκη με το ίδιο σκορ για την Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Λειψίας με γκολ του Χιμένες στις καθυστερήσεις.

Μπορεί να ήταν ξεκάθαρο αουτσάιντερ, μπορεί πολλοί να την είχαν ξεγραμμένη κόντρα σε μία Μπαρτσελόνα που έχει μπει πολύ καλά στη νέα σεζόν, αλλά η Μονακό κατάφερε να κάνει την έκπληξη -αφού εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 11ο λεπτό μετά την αποβολή του Έρικ Γκαρθία- και να φτάσει στη νίκη με 2-1 κόντρα στους Καταλανούς.

Την ίδια ώρα, η Ατλέτικο Μαδρίτης παρότι βρέθηκε να χάνει από πολύ νωρίς, έκανε την ολική ανατροπή με buzzer beater του Χιμένες και μπήκε κι εκείνη με το δεξί στο νέο Champions League, επικρατώντας της Λειψίας με 2-1.

Μονακό - Μπαρτσελόνα 1-2

Το παιχνίδι στράβωσε από πολύ νωρίς για τους «μπλαουγκράνα», αφού στο 11ο λεπτό έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Έρικ Γκαρθία με απευθείας κόκκινη κάρτα. Οι Μονεγάσκοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και έφτασαν στο γκολ με ένα υπέροχο τελείωμα του Ακλιούς, που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Τερ Στέγκεν.

Παρόλο που η κατάσταση για τους Καταλανούς πλέον ήταν πολύ δύσκολη, έβγαλαν αντίδραση και με τον φορμαρισμένο Γιαμάλ ισοφάρισαν σε 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός δεν ήταν πολύ καλός, με τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους και να προσπαθούν να γίνουν επικίνδυνοι και την ομάδα του Χάνσι Φλικ να κυνηγάει περισσότερο τις αντεπιθέσεις, αλλά χωρίς μεγάλη τύχη.

Τελικά η Μονακό βρήκε το «χρυσό» γκολ στο 71ο λεπτό, με τον Ιλεκίνα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από θέση τετ α τετ και τη γαλλική ομάδα να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη με 2-1 κόντρα στα προγνωστικά.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Λειψία 2-1

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα των Γερμανών, που το δυνατό τους χαρτί είναι οι αντεπιθέσεις και φρόντισαν να το δείξουν με το... καλημέρα στο «Μετροπολιτάνο», αφού μόλις στο 4ο λεπτό έφυγαν στην κόντρα και με τον Σέσκο να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, πήραν το προβάδισμα στο σκορ.

Στη συνέχεια, όμως, οι «ροχιμπλάνκος» είχαν τον απόλυτο έλεγχο, πίεσαν πολύ, δημιούργησαν ευκαιρίες και τελικά έφτασαν και στο γκολ της ισοφάρισης πριν την ανάπαυλα. Στο 28ο λεπτό ο Γκριεζμάν με ένα άψογο σουτ έπειτα από γύρισμα του Γιορέντε, έφερε το ματς στα ίσια.

Στο δεύτερο μέρος παρότι ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός όπως και στο πρώτο, έλειψαν οι μεγάλες φάσεις. Ωστόσο, η Ατλέτικο Μαδρίτης βρήκε τον τρόπο στο φινάλε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Στο 90' ο Γκριεζμάν με μία σέντρα βρήκε τον Χιμένες, ο οποίος με μία άψογη κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.