Όταν τα «wonderkids» γράφουν ιστορία στο Champions League

Έντρικ και Κενάν Γιλντίζ

i

©imago

Όταν τα «wonderkids» γράφουν ιστορία στο Champions League

Νεφέλη Μπισμπίκη 11:22 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 18.09.2024

Έξι παιχνίδια, πολλά... πάρα πολλά γκολ και δύο παίκτες που έκλεψαν την παράσταση στο Champions League, όχι μόνο με το γεγονός ότι σκόραραν, αλλά και λόγω ηλικίας.

Η έναρξη της νέας εποχής του Champions League είναι γεγονός. Γιουβέντους και Άστον Βίλα ήταν οι πρώτες που έφεραν νίκη στην διοργάνωση, ενώ στο πρώτο ματς των «μπιανκονέρι» με την Αϊτχόφεν, ένας 19χρονος ονόματι Κενάν Γιλντίζ, πέτυχε το πρώτο του γκολ, αλλά ήταν και ο πρώτος που σκοράρει σε αυτή την ανανεωμένη διοργάνωση. Φυσικά δεν είναι ο μόνος πιτσιρικάς που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, τον ακολούθησε και ο Έντρικ, μερικές ώρες αργότερα για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο Τορίνο η Γιουβέντους υποδέχτηκε την Αϊτχόφεν και έκανε ένα ωραίο, άνετο ξεκίνημα επικρατώντας, με 3-1. Όμως έχει και έναν άλλο λόγο να υπερηφανεύεται. Έχει στο ρόστερ της ένα πραγματικό «wonderkid». O Κενάν Γιλντίζ είναι μόλις 19 χρονών και στον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα, στέλνει με υπέροχο σουτ την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας, καθιστώντας τον εαυτό του ως τον νεότερο σκόρερ στην ιστορία της Γιουβέντους.

Ο 19χρονος Τούρκος, για την ακρίβεια 18 ετών και 136, ξεπέρασε το ρεκόρ του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, στην ηλικία των 20 χρόνων, ενώ πολλοί των συγκρίνουν μαζί του θεωρώντας όλη την ιστορία με το γκολ, σχεδόν ίδια. Ο Γιλντίζ εντάχθηκε στην Γιουβέντους το 2022, προερχόμενος από τις ακαδημίες της Μπάγερν Μονάχου και δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει δείγματα της ποιότητάς του. Έκανε ντεμπούτο στην Serie A την περασμένη σεζόν και όχι μόνο σκόραρε, ξεκίνησε και ως βασικός, ενώ στο φετινό Euro, ήταν ένας από τους βασικούς με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Τουρκίας. Οι Ιταλοί δεν θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, από το να τον «δέσουν» στο Τορίνο έως το 2029.

Άλλος ένας, μικρότερος ηλικιακά που γράφει ιστορία, είναι ο Έντρικ, ο οποίος με την σειρά του, πέτυχε το τελευταίο γκολ της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και Στουγκάρδη. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά τα κατάφερε, στέλνοντας την μπάλα στην εστία τρεις φορές, ενώ δέχτηκε και ένα γκολ. Ο Βραζιλιάνος, έκλεισε τα 18 του χρόνια το καλοκαίρι και το δώρο του ήταν να υπογράψει στην Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία γέμισε τα ταμεία της Παλμέιρας με 35 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ο Γιλντίζ, έτσι και ο Έντρικ, έκανε ντεμπούτο στο Champions League, βρίσκοντας δίχτυα στο 96', ένα γκολ που πραγματικά σφράγισε την νίκη για την Ρεάλ. Μετά τον Πίτερ Οφορίκουε του Ολυμπιακού το 1997, ο 18χρονος από την Βραζιλία, έγινε ο δεύτερος, πιο νέος, μη Ευρωπαίος παίκτης που σκοράρει στην διοργάνωση.

Στις επόμενες δύο μέρες που απομένουν, 12 παιχνίδια συνολικά, αναμένεται να δούμε και άλλα ταλέντα, με τον Λαμίν Γιαμάλ της Μπαρτσελόνα να κυριαρχεί στη λίστα με τα παιδιά θαύματα.