«Περίπατος» της Γιουβέντους στην πρεμιέρα του Champions League, με το... δεξί και η Άστον Βίλα

Οι παίκτες της Γιουβέντους - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

«Περίπατος» της Γιουβέντους στην πρεμιέρα του Champions League, με το... δεξί και η Άστον Βίλα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:44 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:01 - 17.09.2024

Δίχως να δυσκολευτεί καθόλου επικράτησε της Αϊντχόφεν η Γιουβέντους (3-1), στην πρεμιέρα του UEFA Champions League. Την ίδια ώρα, η Άστον Βίλα νίκησε με 3-0 την Γιουνγκ Μπόις και έκανε ποδαρικό με το... δεξί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι δύο πρώτες αναμετρήσεις του φετινού UEFA Champions League ολοκληρώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο για τις Γιουβέντους και Άστον Βίλα. Τόσο η μεν όσο και η δε πήραν το πρώτο τους τρίποντο, με την πρώτη να νικά 3-1 την Αϊντχόφεν και τη δεύτερη 3-0 την Γιουνγκ Μπόις.

Σε πρώτο χρόνο, η νεανική ομάδα του Τιάγκο Μότα πήρε το προβάδισμα στο 21ο λεπτό, όταν ο Γιλντίζ έκανε ένα δυνατό πλασέ που κατέληξε στο «γάμα» της αντίπαλης εστίας. Δεν πέρασαν 10 λεπτά και στο 27' η «Μεγάλη Κυρία» έφτασε στο 2-0, βάζοντας τέλος σε κάθε ελπίδα των Ολλανδών.

Ο Νίκο Γκονζάλες «τρέλανε» τον Νταμς με φοβερή ντρίμπλα για να γυρίσει την μπάλα στην περιοχή. Εκεί βρέθηκε ο ΜακΚένι ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να εκτελέσει για το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο τρίτο μέρος, όταν στην κόντρα ο Βλάχοβιτς έστρωσε στον Γκονζάλες και εκείνος διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 52ο λεπτό.

Γιουνγκ Μπόις - Άστον Βίλα

Την ίδια ώρα, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του περασμένου Conference League έφυγε με άνετο «διπλό» από το Βέλγιο, κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις και έκανε την καλύτερη επιστροφή στη διοργάνωση μετά από 41 χρόνια.

Στο 27’ ο Τίλεμανς άνοιξε το σκορ, κάνοντας ένα εξαιρετικό κοντρόλ το οποίο συνδύασε με ένα υπέροχο σουτ. Στο 38’ και μετά από τραγική αντίδραση της άμυνας των γηπεδούχων, ο Ράμσεϊ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γιούνγκ Μπόις.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο, ο Ουότκινς πέτυχε το 3-0, αλλά το VAR ακύρωσε το γκολ του, για χέρι στη φάση. Το ίδιο συνέβη και στο 78ο λεπτό με τον Ντουράν, του οποίου το τέρμα επίσης δεν μέτρησε ποτέ. Παρόλα αυτά, το τελικό 0-3 «γράφτηκε» στο 86′ από την σουτάρα του Ονάνα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ UEFA CHAMPIONS LEAGUE:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: