Επίθεση των οπαδών της Ντόρτμουντ κατά της UEFA και όχι μόνο με ράβδους χρυσού στο ματς με τη Νιούκαστλ - «Σας νοιάζει μόνο το χρήμα»

Επίθεση των οπαδών της Ντόρτμουντ κατά της UEFA και όχι μόνο με ράβδους χρυσού στο ματς με τη Νιούκαστλ - «Σας νοιάζει μόνο το χρήμα»

Κώστας Τσιακλής • 10:09 - 08.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:09 - 14.08.2024

Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ στο ματς με τη Νιούκαστλ εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στους Αλ Κελαϊφί, Ινφαντίνο και Ανιέλι.

Οι αντιδράσεις στο ποδόσφαιρο έχουν κορυφωθεί με αφορμή το χρήμα που έχει διεισδύσει για τα καλά στο Champions League.

Ο αγώνας της Ντόρτμουντ με τη Νιούκαστλ (2-0) διεκόπη για λίγο την Τρίτη, αφού οπαδοί του γερμανικού συλλόγου πέταξαν ψεύτικες ράβδους χρυσού και σακούλες με χρήματα για να διαμαρτυρηθούν κατά της UEFA για τη νέα φόρμουλα για τη διοργάνωση.

Προηγήθηκαν τα ψεύτικα χαρτονομίσματα που πέταξαν οι οπαδοί της Μίλαν στον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, τον πρώην τερματοφύλακα του συλλόγου, χαρακτηρίζοντάς τον μισθοφόρο, επειδή μετακόμισε στην Παρί το 2021.

Ο αγώνας, λοιπόν, διακόπηκε για λίγο στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου για ν’ αφαιρεθούν οι ψεύτικες ράβδοι χρυσού και οι ψεύτικες σακούλες με χαρτονομίσματα από τον αγωνιστικό χώρο. Τα αντικείμενα πετάχθηκαν από τη νότια κερκίδα του κατάμεστου φυσικά Signal Iduna Park. Οι οπαδοί συνόδευσαν τις ενέργειές τους με ένα μεγάλο πανό που στόχευε την UEFA και τους ηγέτες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ διαμαρτύρονται για τη νέα φόρμουλα του Champions League που θα εφαρμοστεί από την επόμενη σεζόν, με 36 συμμετέχοντες (έναντι 32 αυτή τη στιγμή) και 189 αγώνες (έναντι 125). Εκτός από τις ράβδους και το ψεύτικο χρήμα, είχαν επίσης ένα τεράστιο πανό στο οποίο αναφερόταν: «Δεν σας νοιάζει το άθλημα. Το μόνο που σας νοιάζει είναι το χρήμα».

Ο Χάαλαντ έφθασε τα 39 γκολ στο Champions League και μπήκε στο τοπ-20 των σκόρερ της διοργάνωσης
CHAMPIONS LEAGUE

09:30 - 08.11.2023

Ο Χάαλαντ έφθασε τα 39 γκολ στο Champions League και μπήκε στο τοπ-20 των σκόρερ της διοργάνωσης

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις έφθασε τα 39 τέρματα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μπήκε στο τοπ-20 των σκόρερ στην ιστορία του Champions League.

Πάνω από το μεγάλο πανό, παράλληλα, εμφανίστηκαν τρεις καρικατούρες ηγετών της ποδοσφαιρικής επιχείρησης: Συγκεκριμένα, είχαν τις φυσιογνωμίες του Νασέρ Αλ Κελαϊφί, προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν και της ECA (ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων), του Τζιάνι Ινφαντίνο, του προέδρου της FIFA και του Αντρέα Ανιέλι, προέδρου της Γιουβέντους κι εμπνευστή της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής Super League.