Στα «αστέρια» η Γιουνγκ Μπόις και... αστεράκια για τη Γαλατασαράι - Εύκολα στο League Stage Σπάρτα Πράγας και Σάλτσμπουργκ

Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Στα «αστέρια» η Γιουνγκ Μπόις και... αστεράκια για τη Γαλατασαράι - Εύκολα στο League Stage Σπάρτα Πράγας και Σάλτσμπουργκ

Sportal newsroom 00:02 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 00:21 - 28.08.2024

Η Γιουνγκ Μπόις ντούμπλαρε τις νίκες της κόντρα στη Γαλατασαράι, επικρατώντας και στην Τουρκία (0-1) και πέρασε στο League Stage του Champions League, όπου προκρίθηκαν επίσης οι Σπάρτα Πράγας και Σάλτσμπουργκ κόντρα σε Μάλμε και Ντιναμό Κιέβου αντίστοιχα.

Από 29 σε 32 αυξήθηκαν απόψε (27/8) οι ομάδες στη League Stage του Champions League, καθώς προέκυψαν οι τρεις πρώτες νικήτριες των επτά συνολικά ζευγαριών των play offs. Οι Γιουνγκ Μπόις, Σπάρτα Πράγας και Σάλτσμπουργκ μπήκαν στο κλαμπ των «ισχυρών» για τη σεζόν 2024-25 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μετά το 3-2 στην Ελβετία στον πρώτο αγώνα, η νίκη με 1-0 της Γιουνγκ Μπόις στην Κωνσταντινούπολη σφράγισε την πρόκριση για τους Ελβετούς, που προκρίθηκαν κόντρα στη Γαλατασαράι με συνολικό σκορ 4-2. Το γκολ του Γάλλου Αλάν Βιρζίνιους στο 87΄ ήταν το... κερασάκι στην τούρτα για την ελβετική ομάδα. Η Γαλατασαράι λίγο αργότερα, στο 88΄ είδε τον Ουρουγουανό Φερνάντο Μουσλέρα ν' αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα... αλλά ούτως ή άλλως όλα είχαν κριθεί. 

Ο Λούκας Χαρασλίν από το σημείο του πέναλτι στο 80΄ και ο Αλμπιόν Ραχμάνι στο 83΄ διαμόρφωσαν το 2-0 υπέρ της Σπάρτα Πράγας που ήταν και το τελικό σκορ, στον δεύτερο αγώνα της με τη Μάλμε στην Τσεχία. Η Σπάρτα είχε χάσει την ευκαιρία να βρει δίχτυα στο 19ο λεπτό, όταν ο Βέλικο Μπιρμάντσεβιτς δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που είχε εκτελώντας πέναλτι. Και στο 27΄ ήταν η σειρά της σουηδικής ομάδας να χάσει πέναλτι με τον Άντερς Κρίστιανσεν. Έτσι, η Σπάρτα Πράγας προκρίθηκε με συνολικό σκορ 4-0, αφού επί σουηδικού εδάφους είχε επικρατήσει με 2-0 στο πρώτο ματς. 

Την πρόκριση στο League Stage του Champions League εξασφάλισε η Σάλτσμπουργκ, μετά την ισοπαλία 1-1 στη «Red Bull Arena» της Αυστρίας απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου. Ο Δανός εξτρέμ Άνταμ Ντάγκιμ άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό για τους Αυστριακούς, με τον Ουκρανό επιθετικό Βλάντισλαβ Βλανάτ να ισοφαρίζει στο 29΄. Μετά το 2-0 της Σάλτσμπουργκ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, η ομάδα της Αυστρίας προκρίθηκε με συνολικό σκορ 3-1. 

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!