Το πιο «τρελό» Champions League που έχουμε δει: Θέαμα, συγκινήσεις και 3,30 γκολ ανά αγώνα

Ο Αντεγέμι της Ντόρτμουντ πανηγυρίζει κόντρα στη Σέλτικ - Φωτ. IMAGO

Το πιο «τρελό» Champions League που έχουμε δει: Θέαμα, συγκινήσεις και 3,30 γκολ ανά αγώνα

Κώστας Τόπας 09:20 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:20 - 02.10.2024

Μπορεί να έχουν διεξαχθεί μόλις δύο αγωνιστικές σε αυτή τη νέα μορφή του Champions League, αλλά οι ομάδες έχουν ήδη φροντίσει να προσφέρουν γκολ και θέαμα.

Μετά και την διεξαγωγή της δεύτερης αγωνιστικής, η νέα μορφή του Champions League για αυτή τη σεζόν 24/25 έχει αφήσει ήδη θετικές εντυπώσεις. Κι αυτό διότι υπάρχουν ήδη περισσότερα γκολ και περισσότερες νίκες για τις ομάδες, σε σύγκριση με περασμένες χρονιές.

Η κοινή ταξινόμηση, όπου η διαφορά μεταξύ των γκολ που σημειώθηκαν και των γκολ που δέχθηκαν είναι θεμελιώδης και... καλεί τις ομάδες να συνεχίσουν να προσπαθούν να βρίσκουν δίχτυα. Είναι η κύρια συνέπεια αυτής της επανάστασης στην πρώτη φάση του Champions League.

Αν η πρώτη ημέρα έναρξης του Champions League είχε ήδη ασυνήθιστα μεγάλα αποτελέσματα, η δεύτερη αφήνει μερικά ακόμη πιο περίεργα αποτελέσματα. Οι μεγάλοι σύλλογοι δεν ψάχνουν πλέον μόνο τους τρεις βαθμούς κόντρα στις «Σταχτοπούτες», αλλά επιδιώκουν να βάζουν το ένα γκολ μετά το άλλο. Τα στατιστικά δεν λένε ψέματα και αυτή είναι η σεζόν με τα περισσότερα γκολ ανά αγώνα από τη δημιουργία της διοργάνωσης.

Τα τελευταία χρόνια, ο μέσος όρος των γκολ ανά παιχνίδι είχε διαμορφωθεί στα τρία, αλλά αυτό το ξεκίνημα στη φάση της League Phase, ξεπερνά κατά πολύ αυτό το στατιστικό στοιχείο. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 27 αγώνες, με 89 γκολ μέχρι σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι 3,30 γκολ ανά αγώνα, βλέποντας ένα γκολ κάθε 27 λεπτά.

Αυτή η αύξηση οφείλεται κυρίως στον αυξανόμενο αριθμό τερμάτων που παρατηρούνται. Η Μπάγερν κέρδισε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 9-2 την πρώτη αγωνιστική, κάτι που ήταν μια μεγάλη προειδοποίηση για το τι επιβεβαιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι. Μπαρτσελόνα (5-0 τη Γιουνγκ Μπόις), Μπορούσια Ντόρτμουντ (7-1 τη Σέλτικ), Μάντσεστερ Σίτι (0-4 τη Σλόβαν Μπρατισλάβας), Μπρεστ (0-4 τη Σάλτσμπουργκ) και Ιντερ (4-0 τον Ερυθρό Αστέρα).

Αυτά είναι μερικά άλλα παραδείγματα που σημειώθηκαν την Τρίτη (01/10) στο Champions League. Συνολικά, υπάρχουν πλέον 11 ματς που κρίνονται με διαφορά μεγαλύτερη από τρία γκολ.

Περισσότερες ομάδες, μεγαλύτερη διαφορά

Ο αριθμός των ομάδων που παρευρίσκονται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχει επίσης αυξηθεί και αυτό κάνει τη διαφορά μεταξύ των καλύτερων και των χειρότερων επίσης μεγαλύτερη. Υπήρχαν πάντα σύλλογοι που ήταν αρκετά σκαλιά πιο κάτω, αλλά όχι τόσοι όσο σε αυτήν την περίσταση. Η Γιουνγκ Μπόις, η Σάλτσμπουργκ και η Σλόβαν Μπρατισλάβας έχουν ένα καταστροφικό ξεκίνημα, δείχνοντας ένα επίπεδο πιο κάτω από τις υπόλοιπες στη League Phase του Champions League.

Η League Phase έχει μόλις δημιουργηθεί και είναι πιθανό να υποστεί παραλλαγές με την πάροδο των ετών προς αναζήτηση ενός τέλειου συστήματος, αλλά σε αυτή τη νέα μορφή το σίγουρο είναι ότι έχουμε ήδη χορτάσει, γκολ, θέαμα και συγκινήσεις. Μένει μόνο να δούμε αν αυτά τα δεδομένα θα διατηρηθούν στις επόμενες φάσεις της διοργάνωσης...