Τι απέγινε η wild card που ζήτησαν οι Σαουδάραβες για να ενταχθούν οι ομάδες στο Champions League

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η μπάλα του Champions League

Τι απέγινε η wild card που ζήτησαν οι Σαουδάραβες για να ενταχθούν οι ομάδες στο Champions League

Κώστας Τόπας 09:48 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:48 - 28.08.2024

Η Saudi Pro League ανακοίνωσε φιλόδοξα σχέδια για την ένταξη μιας ομάδας του πρωταθλήματος στο ανανεωμένο Champions League το περασμένο καλοκαίρι - αλλά το σχέδιο δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Οι ομάδες στην Σαουδική Αραβία εμβαθύνουν σε μεγάλο βαθμό στην ευρωπαϊκή μεταγραφική αγορά, αποκτώντας αστέρια υψηλού προφίλ όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Νεϊμάρ, Σάντιο Μανέ, Ενκόλο Καντέ και Μπενζεμά, μεταξύ άλλων.

Βέβαια, επιχειρήθηκαν κινήσεις για παίκτες όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Μοχάμεντ Σαλάχ αλλά τελικά οι υποθέσεις αυτών των δύο μεγάλων αστέρων του ποδοσφαίρου, δεν προχώρησαν ποτέ.

Ασταμάτητος Κριστιάνο: Πέτυχε γκολάρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ κι έφτασε τα 899 τέρματα στην καριέρα του (vid)
REST OF THE WORLD

08:32 - 28.08.2024

Ασταμάτητος Κριστιάνο: Πέτυχε γκολάρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ κι έφτασε τα 899 τέρματα στην καριέρα του (vid)

Με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Αλ Φέιχα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία καθώς έφτασε τα 899 γκολ στην πλούσια καριέρα του.

Οι δαπάνες ήταν πιο χαμηλών τόνων αυτό το καλοκαίρι, με το πρωτάθλημα να επιλέγει να επικεντρωθεί περισσότερο στην ανάπτυξη εγχώριων ταλέντων, αλλά η απόδειξη ότι τα χρήματα υπάρχουν ακόμα, αν χρειαστεί, έχει αποδειχθεί πολλές φορές έως τώρα.

Πέρυσι, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport , οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ήθελαν οι νικητές του Pro League να μπουν στη φάση των ομίλων του Champions League από τη σεζόν 2024/25.

Τα οφέλη μιας τέτοιας κίνησης θα ήταν προφανή, με τη Σαουδική Pro League να αποκτά μεγαλύτερο προφίλ στην παγκόσμια σκηνή, ενώ επιτρέπει στους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος να δοκιμάσουν τον εαυτό τους για άλλη μια φορά ενάντια στην ελίτ της Ευρώπης.

Ωστόσο, το σχέδιο φαίνεται να μην προχωρήσει από τότε που αναφέρθηκε για πρώτη φορά. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων, ο επικεφαλής της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, είπε τον Σεπτέμβριο του 2023 ότι θα ήταν «πολύ, πολύ δύσκολο» να επιτραπεί σε οποιαδήποτε ομάδα εκτός Ευρώπης να αγωνιστεί στο Champions League.

«Σήμερα, προσπαθούμε να αφήσουμε περισσότερους ευρωπαϊκούς συλλόγους να συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή διοργάνωση (αναφερόμενος στην αυξημένη μορφή από 32 ομάδες σε 36). Οι μικρότεροι και μεσαίοι σύλλογοι το θέλουν. Δεν βλέπω να έρχονται άλλοι σύλλογοι από το εξωτερικό στην Ευρώπη, δεν ξέρω τι θα συμβεί σε λίγα χρόνια, αλλά σήμερα δεν βλέπω ότι κάποιος από το εξωτερικό θα παίξει εδώ».

Σχετικά με την προοπτική ενός πιθανού αυτόνομου αγώνα μεταξύ μιας ομάδας από την Ευρώπη και ενδεχομένως μιας άλλης ηπείρου στο μέλλον, ο Αλ Κελαϊφί πρόσθεσε: «Αν υπάρχει ένα Super Cup ή κάτι τέτοιο, γιατί όχι; Αλλά να παίξεις στην Ευρώπη σε μια διοργάνωση, αν είσαι όχι ευρωπαϊκό σύλλογο... Δεν βλέπω».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!