Το νέο σύστημα διεξαγωγής του Champions League
i

©Intime

Το νέο σύστημα διεξαγωγής του Champions League

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:51 - 29.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:30 - 29.08.2024

Λίγες ώρες πριν από την κλήρωση του Champions League, η οποία θα διεξαχθεί στο Μονακό ας θυμηθούμε πως θα είναι το νέο φομάτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η νέα εποχή του Champions League είναι πλέον μπροστά στα μάτια μας και φιλοδοξεί να προσφέρει μεγάλες στιγμές αλλά και δυνατές συγκινήσεις τα επόμενα χρόνια στο ποδοσφαιρικό κοινό ανά την υφήλιο.

Η UEFA αποφάσισε να αλλάξει τη δομή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, προχωρώντας σε ένα νέο φορμάτ, με μια ανανεωμένη League Phase. Στο Μονακό ανοίγει σε λίγες ώρες (19:00) η αυλαία του Champions League της περιόδου 2024-25 με την διεξαγωγή μιας κλήρωσης πολύ διαφορετικής από όσες είχαμε συνηθίσει ως τώρα.

Το νέο Champions League δεν θα έχει σχέση με όσα έχουμε δει έως τώρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ποδοσφαίρου του πλανήτη.

Το σύστημα διεξαγωγής

Στη League Phase του νέου Champions League θα συμμετέχουν 36 ομάδες (τέσσερις περισσότερες σε σύγκριση με τις 32 των προηγούμενων χρόνων), χωρισμένες σε 4 γκρουπ. Κάθε ένα, αποτελούμενο από 9 ομάδες.

Κάθε ομάδα αντιμετωπίζει δύο αντιπάλους από κάθε γκρουπ – τον έναν εντός έδρας και τον άλλον εκτός. Έτσι δίνει οκτώ αγώνες στην πρώτη φάση με ισάριθμους διαφορετικούς αντιπάλους. Η αρχή γίνεται στις 17-19 Σεπτεμβρίου 2024 και η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 29 Ιανουαρίου 2025 ενώ η βαθμολογία είναι ενιαία και συγκεντρωτική.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η έως την 8η θέση θα προκριθούν απευθείας στη φάση των 16, ενώ οι ομάδες από τις θέσεις 9 έως 24 θα κοντραριστούν στα playoffs για ένα «εισιτήριο» στους 16. Εκείνες που θα βρεθούν στον βαθμολογικό πίνακα από το 25 μέχρι το 36 θα αποχαιρετήσουν την Ευρώπη.

Οι 36 ομάδες του League Stage του Champions League

1ο γκρουπ δυναμικότητας

Ρεάλ

Μάντσεστερ Σίτι

Μπάγερν

Παρί

Λίβερπουλ

Ίντερ

Ντόρτμουντ

Λειψία

Μπαρτσελόνα

2ο γκρουπ δυναμικότητας

Λεβερκούζεν

Ατλέτικο

Αταλάντα

Γιουβέντους

Μπενφίκα

Άρσεναλ

Μπριζ

Σαχτάρ

Μίλαν

3ο γκρουπ δυναμικότητας

Φέγενορντ

Σπόρτινγκ

Αϊντχόφεν

Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Ζάλτσμπουργκ

Λιλ

Ερυθρός Αστέρας

Γιουνγκ Μπόις

Σέλτικ

4ο γκρουπ δυναμικότητας

Σλόβαν Μπρατισλάβας

Μονακό

Σπάρτα Πράγας

Άστον Βίλα

Μπολόνια

Ζιρόνα

Στουτγκάρδη

Στουρμ Γκρατζ

Μπρεστ

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!