Το remake του περυσινού τελικού στο «Άνφιλντ» και η γερμανική απόπειρα για τον εκτροχιασμό της Νάπολι (vids)
i

Καρίμ Μπενζεμά & Αλεξάντερ Άρνολντ/©Intime

Το remake του περυσινού τελικού στο «Άνφιλντ» και η γερμανική απόπειρα για τον εκτροχιασμό της Νάπολι (vids)

Κώστας Τόπας 09:20 - 21.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:49 - 20.08.2024

Το Champions League επιστρέφει με σπουδαίες αναμετρήσεις το βράδυ της Τρίτης (21/02), με αυτή της Λίβερπουλ κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στο «Άνφιλντ» να ξεχωρίζει.

Το ζευγάρι του περυσινού τελικού ξανά στις οθόνες μας. Η Λίβερπουλ θα φιλοξενήσει την Ρεάλ Μαδρίτης, σε έναν αγώνα που αναμένεται να προσφέρει αρκετές συγκινήσεις, με τους «Reds» να αναζητούν την «εκδίκηση» τόσο για τον χαμένο περυσινό τελικό, όσο και για τον τελικό του 2018 όταν είχαν γνωρίσει την ήττα με 3-1.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ διανύει μία αρκετά προβληματική σεζόν και σίγουρα αν καταφέρει να αποκλείσει την Ρεάλ θα είναι ένα τεράστιο ψυχολογικό «boost», ώστε να συνεχίσουν μία καλύτερη πορεία και να κλείσουν την χρόνια με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο. Η Λίβερπουλ στα πρώτα επτά παιχνίδια της δεν είχε καταφέρει να φέρει νίκη, ωστόσο οι τελευταίες νίκες επί της Έβερτον και Νιουκάστλ της έχουν δώσει έναν άλλον αέρα, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης και αισιοδοξίας. Ο Κλοπ υπολογίζει στον Νούνιες, αλλά εκτός παραμένουν οι Τιάγκο, Κονατέ και Ντίας.

Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση, δεδομένου πως και πρόσφατα κατέκτησε το Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων και προέρχεται από δύο νίκες στο πρωτάθλημα με Έλτσε και Οσασούνα. Ταξίδεψε στην Αγγλία δίχως τους Τσουαμενί και Κρόος, με τον Κάρλο Αντσελότι να έχει ωστόσο κανονικά στη διάθεση του, τους Καρίμ Μπενζεμά και Ντάνι Καρβαχάλ. Οι Μαδριλένοι είναι στο -8 από την Μπαρτσελόνα στη LaLiga και το Champions League αποτελεί βασικό στόχο.

Πιθανές ενδεκάδες

Λίβερπουλ: Άλισον – Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Φαμπίνιο, Μπαΐτσετιτς – Σαλάχ, Νούνιες, Χάκπο

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά – Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Αλάμπα – Μόντριτς, Καμαβινγκά, Θεμπάγιος – Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους

Το άλλο ζευγάρι της βραδιάς (21/02, 22:00) είναι Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Νάπολι. Οι Γερμανοί υποδέχονται τους «παρτενοπέι και καλούνται να βάλουν ένα «στοπ» στην τρομερή πορεία που διανύει φέτος η ιταλική ομάδα. Συγκεκριμένα, την τρέχουσα σεζόν, η Νάπολι είναι μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, έχοντας αγκαλιάσει ήδη το σκουντέτο. Εκτός από την Serie A θέλει να διακριθεί και εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στο Champions League. Εκτός υπηρεσιών του Σπαλέτι ο Ρασπαντόρι, ενώ ο Οσιμέν βρίσκεται κανονικά στην αποστολή, μιας και ξεπέρασε ορισμένες ενοχλήσεις στη μέση.

Από την άλλη, σε επίπεδο Champions League είναι η παρθενική συμμετοχή της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και φυσικά προκρίνεται για πρώτη φορά στη φάση των «16». Πρόκειται για ένα ισχυρό αουτσάιντερ, με πανίσχυρη έδρα κι αυτό θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί απόψε (21/02, 22:00) κόντρα στους «παρτενοπέι». Με προπονητή τον Όλιβερ Γκλάσνερ οι Γερμανοί έχουν ρεκόρ 10-7-2 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και εντός έδρας 3-5-1! Επίσης έχουν ένα τρομερό ρεκόρ 6-3-2 απέναντι σε ιταλικές ομάδες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Εκτός μάχης είναι οι Γκραλ, Εμπιμπέ, Βένιχ και εξαιρετικά αμφίβολος ο Ρόντε.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άιντραχτ: Τραπ – Τούτα, Γιάκιτς, Εντικά – Κνάουφ, Καμάντα, Σο, Μαξ – Λίντστρεμ, Γκέτσε – Κολό Μουανί

Νάπολι: Μερέτ – Ντι Λορέντζο, Κιμ, Ραχμάνι, Μάριο Ρούι – Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι – Λοσάνο, Οσιμέν, Κβαρατσκέλια

Η φάση των «16» του Champions League:

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου

  • Μίλαν – Τότεναμ 1-0 (7' Μπραχίμ Ντίαθ)
  • Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 0-1 (53' Κομάν)

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου

  • Μπριζ – Μπενφίκα 0-2 (51' πεν. Ζοάο Μάριο, 88' Νέρες)
  • Ντόρτμουντ – Τσέλσι 1-0 (63' Αντεγιέμι)

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου

  • Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00, CosmoteSport2HD)
  • Άϊντραχτ Φρανκφούρτης – Νάπολι (22:00, CosmoteSport3HD)

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου

  • Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι (22:00, CosmoteSport2HD)
  • Ιντερ – Πόρτο (22:00, CosmoteSport3HD)

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΕΒΑΝΣ

Τρίτη 7 Μαρτίου

  • Μπενφίκα – Μπριζ (22:00, CosmoteSport)
  • Τσέλσι – Ντόρτμουντ (22:00, CosmoteSport)

Τετάρτη 8 Μαρτίου

  • Τότεναμ – Μίλαν (22:00, CosmoteSport)
  • Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν (22:00, CosmoteSport)

Τρίτη 14 Μαρτίου

  • Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία (22:00, CosmoteSport)
  • Πόρτο – Ίντερ (22:00, CosmoteSport)

Τετάρτη 15 Μαρτίου

  • Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ (22:00, CosmoteSport)
  • Νάπολι – Άιντραχτ Φρανκφούρτης (22:00, CosmoteSport)