Περίπατος για την Τσέλσι κόντρα στη Γάνδη, στο... ρελαντί και η Φιορεντίνα - Έριξε τεσσάρα η Πάφος!

Φωτ. IMAGO

Περίπατος για την Τσέλσι κόντρα στη Γάνδη, στο... ρελαντί και η Φιορεντίνα - Έριξε τεσσάρα η Πάφος!

Sportal newsroom 00:18 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:28 - 04.10.2024

Η Τσέλσι πήρε μία εμφατική νίκη επί της Γάνδης με 4-2, ενώ η Φιορεντίνα επικράτησε άνετα της Δε Νιου Σεντς με 2-0 για την πρεμιέρα του Conference League. Η Πάφος διέλυσε την Πετροκούμπ με 4-1.

Η πρεμιέρα του νέου Conference League ήταν θριαμβευτική για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Τρεις εκπροσώπους έχει η Κύπρος στη League Phase της διοργάνωσης και νίκησαν οι δύο, αφού το 4-0 της Ομόνοιας επί της Βίκινγκουρ, ακολούθησε η επιτυχία της Πάφου με 4-1 επί της Πετροκούμπ στο Κισιάνου της Μολδαβίας, με δύο γκολ του Ζοάο Κορέια και από ένα των Τζάτζα, Νάμε.

Μάλιστα η επιτυχία θα ήταν απόλυτη αν ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε ισοφαριστεί (1-1) στις καθυστερήσεις από τη Σάμροκ Ρόβερς στο Δουβλίνο. Σκόρερ της κυπριακής ομάδας ήταν ο μοναδικό Κύπριος (ή Έλληνας) στη σύνθεσή της, ο βετεράνος Κωνσταντίνος Λαϊφης.

Στις άλλες αναμετρήσεις, η Τσέλσι πανηγύρισε μία άνετη νίκη επί της Γάνδης με 4-2 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ενώ η Φιορεντίνα επικράτησε άνετα της Δε Νιου Σεντς με 2-0 στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Επίσης, ο Παντελής Χατζηδιάκος σκόραρε στην ήττα 1-2 της Κοπεγχάγης με αντίπαλο τη Γιαγκελόνια, σημειώνοντας το δεύτερό του γκολ σε μόλις 5 επίσημες συμμετοχές με την ομάδα της Δανίας. Πάει για ρεκόρ ο Έλληνας στόπερ, καθως δεν είχε πετύχει ποτέ περισσότερα από δύο γκολ σε μία σεζόν. Μάλιστα, ένας άλλος Έλληνας, ο ομογενής από τη Γερμανία, Αντώνης Παπαδόπουλος, άνοιξε το σκορ στη νίκη της Λουγκάνο με 3-0 επι της Ελσίνκι.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία