Η CONMEBOL ξεκινάει έρευνα για τα επεισόδια στο Ουρουγουάη - Κολομβία

Η CONMEBOL ξεκινάει έρευνα για τα επεισόδια στο Ουρουγουάη - Κολομβία

Δημήτρης Χούπης 08:23 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 08:27 - 12.07.2024

Η CONMEBOL αναμένεται να ξεκινήσει έρευνες για τα επεισόδια που έγιναν μετά τη λήξη του αγώνα της Ουρουγουάης με την Κολομβία.

Πανικός επικράτησε μετά τη λήξη του ημιτελικού του Copa America ανάμεσα στην Ουρουγουάη με την Κολομβία. Στο οποίο η δεύτερη επικράτησε με 1-0 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, εκεί που θα συναντήσει την Αργεντινή.

Ο αγώνας όμως στιγματίστηκε από επεισόδια στο τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα σε παίκτες της Ουρουγουάης και τους οπαδούς της Κολομβίας, με την CONMEBOL να αναμένεται να ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Στα Μέσα της Λατινικής Αμερικής λέγεται πως τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια μερίδα Κολομβιανών είχε μεθύσει και ξέφυγε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι συγκρούσεις. Όχι όμως ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, αλλά μεταξύ των φίλων της Κολομβίας και των παικτών της Ουρουγουάης.

Οι παίκτες του Μαρσέλο Μπιέλσα σε κάποιο σημείο πήδηξαν πάνω στην κερκίδα και πιάστηκαν στα χέρια με τους αντίπαλους οπαδούς. Ο Ντάργουιν Νούνιες μάλιστα ήταν μπροστάρης σε όλο αυτό, ο οποίος μετά τη λήξη της έντασης πήρε μια καρέκλα και την πέταξε στην εξέδρα, με τους πιο ψύχραιμους να τον απομακρύνουν.

Μέσα από την Ουρουγουάη όμως αναφέρουν πως όλη η ένταση ξεκίνησε, επειδή στο σημείο εκείνο ήταν οι οικογένειες των παικτών. Η CONMEBOL λοιπόν λίγες ώρες μετά το περιστατικό αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνες για τα όσα έγιναν στο γήπεδο στη Βόρεια Καρολίνα, κάνοντάς το γνωστό με ανακοίνωση.

«Η CONMEBOL έχει ανοίξει έρευνες για να αντιληφθεί την αλληλουχία των γεγονότων και τις ευθύνες όσων εμπλέκονται στις πράξεις βίας που σημειώθηκαν στο τέλος του αγώνα. Θέλουμε να επιβεβαιωθούμε και να προειδοποιήσει ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία ενέργεια που αμαυρώνει αυτή την παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου.

Είναι απαράδεκτο ένα τέτοιο περιστατικό να μετατρέπει το πάθος σε βία. Ως εκ τούτου, καμία συμπεριφορά που βλάπτει τον αθλητικό ανταγωνισμό δεν θα γίνει ανεκτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.