Στον τελικό του Copa America η Αργεντινή και πάει για το back to back (vids)

Λιονέλ Μέσι - Έντσο Φερνάντες

i

©Imago

Στον τελικό του Copa America η Αργεντινή και πάει για το back to back (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:02 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 10.07.2024

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Αργεντινή επικράτησε με 2-0 τον Καναδά κι έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό του Copa America, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ουρουγουάη ή Κολομβία.

Ένα ακόμη τρόπαιο ετοιμάζεται να διεκδικήσει η Αργεντινή. Η «αλμπισελέστε» νίκησε με 2-0 τον Καναδά τα ξημερώματα της Τετάρτης (10/7) στο «MetLife Stadium» και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Copa America, όπου θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα της.

Τα παιδία της Ισπανίας δεν… παίζει!
EURO 2024

23:56 - 09.07.2024

Τα παιδία της Ισπανίας δεν… παίζει!

Αυτή η Ισπανία δεν αστειεύεται και δεν… παίζεται! Παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 9’ κόντρα στη Γαλλία από την κεφαλιά του Μουανί, το γκολ – ποίημα του Γιαμάλ στο 21’ και η νέα μυθική έμπνευση του Ντάνι Όλμο (25’), έφεραν τα πάνω – κάτω και η «φούρια ρόχα» με σκορ 2-1 πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Βερολίνου.

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στον μεγάλο τελικό, με αντίπαλο είτε την Ουρουγουάη, είτε την Κολομβία. Μετά το Copa America του 2021 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, η Αργεντινή ετοιμάζεται να σηκώσει άλλη μια κούπα και να γίνει η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις στην ιστορία του Copa America.

Η «αλμπισελέστε» άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Χούλιαν Άλβαρες μετά από ωραία ασίστ του Ροντρίγκο Ντε Πολ.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 51' ο Λιονέλ Μέσι «κλείδωσε» τη νίκη-πρόκριση της εθνικής ομάδας της χώρας του, πετυχαίνοντας το υπ’ αριθμόν 109 γκολ με την Αργεντινή και το πρώτο του στο Copa America.

Μάλιστα, αυτό ήταν το 28ο γκολ στους τελευταίους 25 αγώνες του «Pulga» με την «αλμπισελέστε» και 14ο στο Copa America. O Καναδάς δεν μπόρεσε να αντιδράσει, το 2-0 παρέμεινε ως το τέλος του αγώνα κι έτσι η Αργεντινή έκλεισε μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης και περιμένει πλέον να μάθει την αντίπαλό της.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μοντιέλ (71′ Μολίνα), Ρομέρο, Λισάνδρο Μαρτίνες, Ταλιαφίκο (64′ Οταμέντι), Ντι Μαρία (78′ Γκονζάλες), Φερνάντες, Ντε Πολ, Μακ Άλιστερ (78′ Παλάσιος), Μέσι, Άλβαρες (78′ Λαουτάρο Μαρτίνες)

⚽️ Όλοι Euro LIVE: Οι Γαλικιανοί που θυμήθηκαν τον Ολυμπιακό και οι Γάλλοι που θέλουν Ζιντάν αντί Ντεσάν!
SPORTAL ORIGINALS

23:55 - 09.07.2024

⚽️ Όλοι Euro LIVE: Οι Γαλικιανοί που θυμήθηκαν τον Ολυμπιακό και οι Γάλλοι που θέλουν Ζιντάν αντί Ντεσάν!

Όλοι Euro για τον ημιτελικό της Τρίτης στο Euro 2024 ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν όλο το ρεπορτάζ από την Allianz Arena του Μονάχου και τη Fan Zone στο Ντίσελντορφ. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Κρεπό, Τζόνστον, Μπομπίτο, Κορνέλιους, Ντέιβις (71′ Οσόριο), Κονέ, Εουστάκιο (72′ Τσονιέρε), Λαριέα (55′ Αχμέντ), Ντέιβιντ (64′ Ολουβασέγι), Σάφελμπουργκ (55′ Μιγιάρ), Λάριν