Στους «4» του Copa America η Αργεντινή με ήρωα τον Μαρτίνες, παραλίγο μοιραίος ο Μέσι (vids)

Εμιλιάνο Μαρτίνες

i

©Imago

Στους «4» του Copa America η Αργεντινή με ήρωα τον Μαρτίνες, παραλίγο μοιραίος ο Μέσι (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:14 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 05.07.2024

Ο «κέρβερος» Εμιλιάνο Μαρτίνες έκανε δύο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι κι έστειλε την Αργεντινή στα ημιτελικά του Copa America, αποκλείοντας τον Ισημερινό (1-1 κ.δ, 4-2 πεν.). Παρά λίγο μοιραίος ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αστόχησε στο δικό του πέναλτι δοκιμάζοντας «πανένκα».

Στα ημιτελικά του Copa America για πέμπτη διαδοχική φορά προκρίθηκε η Αργεντινή!

Αν και η «αλμπισελέστε» που είχε πάρει νωρίς το προβάδισμα χάρη στο γκολ του Λισάντρο Μαρτίνες (35') τα χρειάστηκε, καθώς ο Ισημερινός με το γκολ του Γεμπόα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ισοφάρισε (1-1) και κατάφερε να στείλει το ματς στη διαδικασία των πέναλτι, στη «ρώσικη ρουλέτα» έκανε για ακόμη μία φορά... τα δικά του ο Εμιλιάνο Μαρτίνες και χάρισε στην Αργεντινή την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.

Ο 31χρονος τερματοφύλακας της Άστον Βίλα έπιασε δύο πέναλτι στην σχετική διαδικασία και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του με 4-2.

Κάπως έτσι, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες λύτρωσε και τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ανέλαβε την πρώτη εκτέλεση των Αργεντίνων στην διαδικασία των πέναλτι κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι δοκιμάζοντας να σουτάρει «αλά πανένκα».

Η διαδικασία των πέναλτι

Μέσι (δοκάρι)

Μένα (απόκρουση Μαρτίνες)

Άλβαρες (1-0)

Μίντα (απόκρουση Μαρτίνες)

ΜακΆλιστερ (2-0)

Γεμπόα (2-1)

Μοντιέλ (3-1)

Καϊσέδο (3-2)

Οταμέντι (4-2

Η Αργεντινή στα ημιτελικά του Copa America θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Βενεζουέλα - Καναδάς και το όνειρο της διατήρησης των σκήπτρων της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας παραμένει ζωντανό για την «αλμπισελέστε».