To 3/3 με σούπερ Λαουτάρο η Αργεντινή - Ιστορική πρόκριση στους «8» για τον Καναδά (vids)

Λαουτάρο Μαρτίνες

i

©Imago

To 3/3 με σούπερ Λαουτάρο η Αργεντινή - Ιστορική πρόκριση στους «8» για τον Καναδά (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:07 - 30.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:09 - 30.06.2024

Η Αργεντινή επικράτησε με 2-0 του Περού... του Κάλενς χάρη σε δύο γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες και πέρασε στην επόμενη φάση του Copa America. Προκρίθηκε κι ο Καναδάς μετά το 0-0 με τη Χιλή.

Παρά την απουσία του Λιονέλ Μέσι και παρ' ότι δεν είχε τον προπονητή της, Λιονέλ Σκαλόνι στον πάγκο της η Αργεντινή επικράτησε με 2-0 του Περού και πέρασε στην επόμενη φάση του Copa America, τερματίζοντας πρώτη στον πρώτο όμιλο με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς.

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη της «αλμπισελέστε» στο Hard Rock Stadium της Φλόριντα, καθώς σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Ο 26χρονος επιθετικός το πρώτο τέρμα το πέτυχε στο 47ο λεπτό έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Άνχελ Ντι Μαρία και το δεύτερο στο 86ο λεπτό όταν εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στην άμυνα του Περού, βγήκε και πάλι ανενόχλητος απέναντι στον Γκαλέσε, τον νίκησε για δεύτερη φορά κάνοντας το 2-0.

Ο Αλεξάντερ Κάλενς της ΑΕΚ αγωνίστηκε βασικός στην ήττα της ομάδας του κι έπαιξε όλο το ματς. Οι Περουβιανοί, με δυο βαθμούς και χωρίς να πετύχουν γκολ, δεν κατάφεραν να περάσουν στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια.

Στο άλλο ματς του ομίλου, Καναδάς και Χιλή έμειναν στο «χ» κι ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν αρκετός στους Καναδούς για να πάρουν την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση στην παρθενική τους συμμετοχή στη διοργάνωση, γράφοντας ιστορία. Οι Χιλιανοί, νικητές της διοργάνωσης το 2015 και το 2016 δεν θα βρίσκονται στη νοκ άουτ φάση του Copa America, για πρώτη φορά από το 2004.

Άστραψε και… βρόντηξε η Γερμανία κόντρα στη Δανία και έκλεισε θέση στα προημιτελικά!
EURO 2024

00:18 - 30.06.2024

Άστραψε και… βρόντηξε η Γερμανία κόντρα στη Δανία και έκλεισε θέση στα προημιτελικά!

Καταιγίδα ήταν η Γερμανία! Σε ένα ματς που τα είχε όλα, μέχρι και 25λεπτη διακοπή λόγω έκτακτης επιδείνωσης του καιρού, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν επικράτησε 2-0 της Δανίας σε μία αναμέτρηση που θα μπορούσε να την «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο. Σκόρερ οι Χάβερτς (53’ πεν.) και Μουσιάλα (68’). Με Ισπανία ή Γεωργία στους «8» οι Γερμανοί.