Σκάνδαλο στο Copa Libertadores: Αστυνομικός στη Βραζιλία χτύπησε με ασπίδα Αργεντινό παίκτη (vid)

Σκάνδαλο στο Copa Libertadores: Αστυνομικός στη Βραζιλία χτύπησε με ασπίδα Αργεντινό παίκτη (vid)

Sportal newsroom 19:11 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 19:13 - 30.05.2024

Στην Αργεντινή είναι έξαλλη με τη συμπεριφορά της βραζιλιάνικης αστυνομίας στην αναμέτρηση Σάο Πάολο – Ταγέρες Κόρντομπα.

Σάλος στη Λατινική Αμερική.

Στην αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Copa Libertadores, το Champions League της αμερικανικής Ηπείρου, μεταξύ Σάο Πάολο και Ταγέρες υπήρξε ένταση μεταξύ παικτών της ομάδας από την Αργεντινή και της βραζιλιάνικης αστυνομίας.

Όλα ξεκίνησαν από μια διαμάχη με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στην Ταγέρες διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή για ένα πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι και με το οποίο έγινε το 1-0. Ο Λούκας Μόουρα έχασε το πέναλτι και ο διαιτητής διέταξε επανάληψη, αφού πρώτα απέκρουσε ο Γκουίντο Ερέρα.

Από το VAR είπαν στον διαιτητή, τον Κολομβιανό Τζον Οσπίνα, ότι ο Ερέρα δεν πατούσε στη γραμμή. Μόλις τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ο Ερέρα πήγε στον διαιτητή για να διαμαρτυρηθεί συνοδευόμενος από τους συμπαίκτες του και συνάντησε ένα φράγμα από αστυνομικούς. Ένας αστυνομικός με την ασπίδα του χτύπησε τον Λαουτάρο Μοράλες στο πρόσωπο. Αμέσως, ο παίκτης έπεσε στο χορτάρι και τότε πυροδοτήθηκε η ένταση.

Μόλις τελείωσε το ματς ο Μοράλες έμεινε για να καταθέσει για το γεγονός. Ο Ερέρα, παράλληλα, σχολίασε: «Αυτά είναι πράγματα που δεν χρειάζεται να συμβούν, μιλούσα με τον διαιτητή για το πέναλτι που επαναλήφθηκε και μας επιτέθηκαν.

Μου έκανε εντύπωση πόσο ψυχροί ήταν, αλλά είναι πάντα το ίδιο, κάθε φορά που έρχονται οι ομάδες της Αργεντινής εδώ φεύγουν με παράπονα και οι πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου είναι άλλοι κι όχι οι παίκτες.

«Η Φραπάρ χρειάστηκε τη βοήθεια της αστυνομίας για να φύγει από το γήπεδο»: Τα ξένα ΜΜΕ για τα επεισόδια στο Παναθηναϊκός - Άρης

«Η Φραπάρ χρειάστηκε τη βοήθεια της αστυνομίας για να φύγει από το γήπεδο»: Τα ξένα ΜΜΕ για τα επεισόδια στο Παναθηναϊκός - Άρης

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ αποτελεί η Στεφανί Φραπάρ, με αφορμή τη διαιτησία της στο Παναθηναϊκός - Άρης και τα όσα ακολούθησαν στο Πανθεσσαλικό.

Σίγουρα θα ξανασυμβεί, είναι κάτι που όλοι ξέρουμε. Ειδικά όταν η επιθετικότητα είναι από την πλευρά τους γιατί δεν κάναμε τίποτα, απλά παραπονιόμασταν γιατί επαναλήφθηκε το πέναλτι.

Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου, για το πώς σταθήκαμε όρθιοι, για το πώς παίξαμε».

Δείτε το βίντεο με το επεισόδιο