Δεν έβαλε τυχαία ο Αλμέιδα το όνομα του Ραντόνια στην κουβέντα
i

Βεντάντ Ραντόνια/©intime

Δεν έβαλε τυχαία ο Αλμέιδα το όνομα του Ραντόνια στην κουβέντα

Κώστας Τσίλης 17:21 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 14.08.2024

Ο Αλμέιδα έκανε χθες αναφορά στην περίπτωση του Ραντόνια και αυτό είναι πιθανό να συνδέεται με τις σκέψεις του για την θέση του δεξιού μπακ της ΑΕΚ στο ματς της Κυριακής με τον ΟΦΗ

Δεν είναι ο Ματίας Αλμέιδα από τους προπονητές που λέει κάτι απλώς για να το πει ή να δημιουργήσει εντυπώσεις. Πάντα υπάρχει κάτι στην σκέψη και στον σχεδιασμό του Αργεντινού τεχνικού της ΑΕΚ, πίσω από κάθε κουβέντα του. Όταν αρχές του περασμένου Νοέμβρη, για παράδειγμα, είχε πει μετά το ματς με την Κηφισιά πως ο Σταύρος Πήλιος μπορεί να αποτελέσει πρώτη επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας, είχε ήδη αρχίσει να το δρομολογεί. Και πλέον ο 23χρονος μπακ, είναι στις πρώτες επιλογές για την θέση. 

Όταν ο Αλμέιδα δείχνει το μέλλον της ΑΕΚ, είναι λάθος να κοιτάς το δάχτυλο
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

11:00 - 25.01.2024

Όταν ο Αλμέιδα δείχνει το μέλλον της ΑΕΚ, είναι λάθος να κοιτάς το δάχτυλο

Η χθεσινή κουβέντα με τον Αλμέιδα ήταν απολαυστική αλλά ήταν και αποκαλυπτική όχι γι αυτά που θεωρούνται «πιασιάρικα» αλλά για τα σημαντικά για το μέλλον της ΑΕΚ - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Στην χθεσινή κουβέντα με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ, ο Αλμέιδα ανέφερε το όνομα του Βεντάντ Ραντόνια. Ο Αργεντινός τεχνικός είπε πως πρέπει να δει τον 22χρονο Βόσνιο δεξιό μπακ. Δεν έβαλε τυχαία το όνομα του Ραντόνια στην συζήτηση, την δεδομένη χρονική στιγμή. Η ΑΕΚ την Κυριακή παίζει με τον ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια και σίγουρα δεν θα έχει διαθέσιμο για το δεξί άκρο της άμυνας τον τιμωρημένο Λάζαρο Ρότα. Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχει ούτε και τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, που ταλαιπωρείται από κάποιες ενοχλήσεις. 

Η συγκυρία επομένως μοιάζει ιδανική για να δώσει ο Αλμέιδα την ευκαιρία στον Ραντόνια. Άλλωστε πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο ο Αργεντινός τεχνικός έχει πάρει μαζί του και στις δυο καλοκαιρινές προετοιμασίες που έχει κάνει με την ΑΕΚ. Και στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, τον έχει μαζί του στην πρώτη ομάδα. Ενώ και πέρυσι του είχε δώσει ευκαιρίες. Είναι πιθανό να το κάνει και τώρα στο ματς με τον ΟΦΗ.

Εξάλλου εαν τελικά δεν τα καταφέρει ο Σιντιμπέ, η επόμενη εναλλακτική για την θέση του δεξιού μπακ, είναι ο Ορμπελίν Πινέδα. Και ίσως ο Αλμέιδα να μην θέλει να στερηθεί τον Μεξικανό από τον ρόλο του στα χαφ. Ή ενδεχομένως ο Αργεντινός τεχνικός ανάλογα με την εξέλιξη του ματς, να επιλέξει να δώσει χρόνο συμμετοχής στο Ραντόνια. Πάντως το πιο πιθανό είναι, πως η συνθήκη που έχει δημιουργηθεί για το παιχνίδι της Κυριακής, έχει βάλει τον Αλμέιδα να σκέφτεται την προοπτική να δώσει ευκαιρία στον νεαρό Βόσνιο.