Δικηγόρος του Εμπαπέ: «Κάποιος ήξερε ότι θα πήγαινε στη Στοκχόλμη, του έστησαν παγίδα»

Ο Κιλιάν Εμπαπέ - Φωτ. IMAGO

Δικηγόρος του Εμπαπέ: «Κάποιος ήξερε ότι θα πήγαινε στη Στοκχόλμη, του έστησαν παγίδα»

Κώστας Τόπας 12:36 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:21 - 16.10.2024

Η δικηγόρος του Κιλιάν Εμπαπέ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο Γάλλος αστέρας της Ρεάλ έχει πέσει σε παγίδα, αφού κατηγορήθηκε από τον σουηδικό Τύπο για φερόμενο βιασμό.

Μία από τις δικηγόρους του Κιλιάν Εμπαπέ, Μάριο Άλιξ Μπερνάρντ αναρωτιέται εάν ο Γάλλος αστέρας πέφτει θύμα μιας «παγίδας» λόγω της κάλυψης σε πραγματικό χρόνο των Μέσων ενημέρωσης μιας έρευνας στη Σουηδία για φερόμενο βιασμό. 

«Όταν γίνεται μια τόσο σοβαρή καταγγελία και τα ΜΜΕ την επαναλαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο, όταν εμπλέκεται μια τόσο διάσημη φιγούρα σε όλο τον κόσμο, γεννιούνται ερωτήματα. Έχει στηθεί; Δεν βγάζω συμπεράσματα. Δεν ξέρω. Απλώς αναρωτιέμαι για το χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο που έγινε», είπε στο BFMTV.

Ο Εμπαπέ είναι ήρεμος, η Ρεάλ επίσης και η Παρί Σεν Ζερμέν ίσως δεν θέλει το καλό του
LA LIGA

11:42 - 16.10.2024

Ο Εμπαπέ είναι ήρεμος, η Ρεάλ επίσης και η Παρί Σεν Ζερμέν ίσως δεν θέλει το καλό του

Η υπόθεση του Εμπαπέ, είναι το Νο1 αντικείμενο συζήτησης με την αναταραχή που έχει προκαλέσει από το πρωί της Τρίτης, αλλά από ότι φαίνεται, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ήσυχη και δείχνει εμπιστοσύνη στον νέο της παίκτη.

Η δικηγόρος του Εμπαπέ επεσήμανε ότι, παρά την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα που περιβάλλει πάντα τον παίκτη στην ιδιωτική του ζωή και στις λίγες αποδράσεις του αυτού του τύπου, «κάποιος ήξερε ότι θα πήγαινε στη Στοκχόλμη» και γι' αυτό φωτογραφήθηκε από παπαράτσι και ένα ταμπλόιντ (Aftonbladet) δημοσίευσε γρήγορα τις εικόνες. «Η ίδια εφημερίδα δημοσίευσε ρεπορτάζ στο οποίο ανέφερε ότι είχε υποβληθεί καταγγελία».

Για την δικηγόρο, η κάλυψη από τα Μέσα ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο που παρατηρείται σε αυτή την υπόθεση προκαλεί επίσης έκπληξη. «Η δήλωση του εισαγγελέα δεν λέει τίποτα. Δεν ήταν τα δικαστήρια που διέρρευσαν αυτές τις πληροφορίες, ούτε η αστυνομία. Τηρούν αυστηρά το απόρρητο», υποστήριξε.

«Αφού δεν συνέβη τίποτα -και αν είναι όντως αυτός γιατί υπήρχαν πολλές στη Στοκχόλμη- και στο βαθμό που υπάρχουν 10.000 κάμερες σε ένα ξενοδοχείο, τόσο το καλύτερο. Όπως έχουμε δει σε άλλες πρόσφατες ιστορίες αθλητών στο εξωτερικό, χάρη στο τις κάμερες και στους διαδρόμους του ξενοδοχείου μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη ή δεν συνέβη», είπε. Δεν απέκλεισε, ωστόσο, ότι εάν η «μανία των μέσων ενημέρωσης» και οι συγκαλυμμένες κατηγορίες επιμείνουν χωρίς να δουν τα αληθινά γεγονότα, τότε ο παίκτης θα πρέπει να ανακριθεί από Σουηδούς ανακριτές.

Η δικηγόρος υποστήριξε ότι παρ' όλα αυτά ο παίκτης είναι «πολύ ήρεμος» γιατί υπάρχει υγειονομικός κλοιός γύρω του για να τον προστατεύει από αυτές τις αναποδιές της κακής φήμης και γιατί ξέρει ότι δεν έκανε τίποτα. Αλλά είναι εξίσου σοκαριστικό για έναν 25χρονο νεαρό να εμπλέκεται σε μια κατηγορία αυτού του τύπου.