Δημάτος: «Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ ο πρώτος κερδισμένος του τελικού του Conference League»

Opap Arena

i

© Intime

Δημάτος: «Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ ο πρώτος κερδισμένος του τελικού του Conference League»

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:36 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 29.05.2024

Ο Ανδρέας Δημάτος με ανάρτησή του στα social media αναφέρθηκε στο μεγάλο έπαθλο που έχει ήδη στα χέρια της η «OPAP Arena».

Το βράδυ της 29ης Μαΐου 2024 θα μείνει για πάντα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βρίσκεται στον τελικό του Europa Conference League κι απόψε (29/05, 22:00) διεκδικούν το τρόπαιο, αντιμετωπίζοντας τη Φιορεντίνα.

Ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη ελληνική ομάδα που πηγαίνει σε ευρωπαϊκό τελικό μετά την εξίσου σπουδαία πορεία του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Πρωταθλητριών τη σεζόν 1970/71 που έφτασε μέχρι το Γουέμπλεϊ.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της σπουδαίας αναμέτρησης, ο media consultant της UEFA, Ανδρέας Δημάτος με ανάρτησή του στα social media στάθηκε στο μεγάλο έπαθλο που έχει ήδη στα χέρια της η «OPAP Arena». Επίσης αναφέρθηκε στον μεγάλο κόπο και τη δουλειά που έγινε για να χτιστεί.

«Μπορεί να μετατράπηκαν πρόσκαιρα τα χρώματά του για να ταυτιστεί με το branding της διοργάνωσης, όπως γίνεται σε όλους τους μεγάλους τελικούς της UEFA, αλλά το νέο γήπεδο της ΑΕΚ είναι ήδη ο πρώτος κερδισμένος του σημερινού τελικού.

Ένα γήπεδο που φτιάχτηκε με τεράστιο κόπο και υπομονή, ένα γήπεδο που επικράτησε της πολεμικής, ένα γήπεδο μέσα στον πολεοδομικό ιστό ο οποίος όμως ιστορικά αναπτύχθηκε γύρω του, έχει ήδη κερδίσει τους εκπροσώπους της UEFA, αλλά και του ευρωπαϊκού Τύπου με τη λειτουργικότητά του και τις υπερσύγχρονες δομές του, πίσω και κάτω από τη βιτρίνα των εξεδρών του.

Μακάρι όλα να πάνε καλά απόψε και να επιβεβαιωθεί ότι η χώρα μας μπορεί να διεκδικεί και να διοργανώνει μεγάλα αθλητικά events, ακόμα και με τις ιδιαιτερότητες του αποψινού τελικού. Μακάρι όλοι, Έλληνες και Ιταλοί φίλαθλοι, να επιδείξουν τον προσήκοντα σεβασμό.

Η πιστοποίηση πάντως του νέου γηπέδου της ΑΕΚ ως έδρα φιλοξενίας μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων είναι πλέον δεδομένη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για κάθε αθλητική εγκατάσταση με τόσο μικρό χρόνο ζωής. Πολύ σημαντικό για όσους έζησαν ολόκληρη τη διαδρομή της κατασκευής του.

Και μπορεί συνήθως να γκρινιάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε αλλά δεν είναι μικρό πράγμα, αν μέσα σε λίγους μήνες η χώρα μας αποδειχθεί αντάξια για τη φιλοξενία δύο σημαντικών ευρωπαϊκών τελικών των δυο εκ των τεσσάρων σημαντικότερων ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων.

Στο χέρι μας είναι όλα να πάνε καλά».