Δούκας: «Πρώτα θα παίξει ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό, μετά θα συνεχιστεί η Ανάπλαση» (vid)

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας

i

Χάρης Δούκας/©Intime

Δούκας: «Πρώτα θα παίξει ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό, μετά θα συνεχιστεί η Ανάπλαση» (vid)

Sportal newsroom 11:26 - 06.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:37 - 06.09.2024

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου μίλησε για το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο και τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Νέα τοποθέτηση του Δημάρχου Αθηναίων έγινε, στο πλαίσιο πολιτικής συνέντευξης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Ομίλου.

Ξεκαθαρίζοντας ότι πρώτα θα αγωνιστεί η ποδοσφαιρική ομάδα στον Βοτανικό, όταν είναι έτοιμη η αρένα, και στη συνέχεια θα αρχίσει η ανάπλαση της περιοχής της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ένα ζήτημα, το οποίο είναι κομβικό να ξεκαθαρίζεται από επίσημα χείλη.

Αρχικά ο κ. Δούκας μίλησε για το τι παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική Αρχή: «Προχωράει ο Βοτανικός και με πολύ μεγάλη δύναμη η Διπλή Ανάπλαση, όπου ήταν ένας σκουπιδότοπος. Εκεί που θα γινόταν τάχα το γήπεδο, υπήρχαν μπάζα δέκα μέτρων, αντί να είναι έτοιμο για να μπουν τα μπετά. Οι μπουλντόζες υπάρχουν ήδη, καθαρίζουν τα γύρω - γύρω και σκάβουν».

Τονίζοντας συνέχεια ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες για την εξέλιξη των δύο αναπλάσεων σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας: «Υπάρχει το γήπεδο του Ερασιτέχνη, υπάρχει και ένας χώρος ο οποίος, μαζί με ένα τεράστιο χώρο πρασίνου που θα είναι μιάμιση φορά ο Εθνικός Κήπος. Έχει ήδη προχωρήσει η συμβασιοποίηση. Θα είναι ένα έργο μεγάλης ανάσας για την πρωτεύουσα, στο 1,5 χιλιόμετρο από την Ομόνοια. Σε επόμενη φάση, να είναι καθαρό αυτό, βγάλαμε και την άδεια κατεδάφισης. Αλλά πρώτα θα μπει η ομάδα του Παναθηναϊκού και θα δώσει το πρώτο παιχνίδι και στη συνέχεια θα προχωρήσει η δεύτερη φάση της Διπλής Ανάπλασης».