Drones, ισχυρή αστυνομική δύναμη και εισαγγελέας για το ντέρμπι του Βικελίδης
i

Κλεάνθης Βικελίδης©intime

Drones, ισχυρή αστυνομική δύναμη και εισαγγελέας για το ντέρμπι του Βικελίδης

Αλέξης Σαββόπουλος 09:55 - 17.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:00 - 29.05.2024

Ποια είναι τα μέτρα τάξης που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη για το παιχνίδι του Άρη με τον ΠΑΟΚ που θα κρίνει τον τίτλο.

Ειδικό σχέδιο για τα μέτρα ασφαλείας του κυριακάτικου ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ έχει εκπονήσει η ΕΛ.ΑΣ με στόχο να κυλήσουν όλα ομαλά. Στην πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση πληροφορίες αναφέρουν ότι εκφράστηκαν φόβοι κυρίως για μεμονωμένες συναντήσεις οπαδών παρά τόσο έντονα για μαζικές συγκεντρώσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα είναι σχετικά ελεγχόμενες. Στο πόδι θα βρίσκεται σχεδόν όλη η διαθέσιμη δύναμη της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα ενισχυθεί και με διμοιρίες απ’ όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα επιστρατεύονται ομάδες δικυκλιστών, ΟΠΚΕ και άλλων ειδικών μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. σε συντονισμό της Διεύθυνσης Μέτρων Τάξης που εκπονεί το σχέδιο των μέτρων.

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής θα βρίσκεται στους δρόμους το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού, ενώ drones της ΕΛ.ΑΣ. θα επιτηρούν από αέρος τα σημεία όπου θα βρίσκονται οι οπαδοί των δύο ομάδων. Στο γήπεδο θα βρίσκεται ο εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, ενώ οι εισαγγελικές αρχές θα παρακολουθούν την εξέλιξη των γεγονότων και μετά τη λήξη του αγώνα και θα βρίσκονται σε συντονισμό με τους επικεφαλής της αστυνομίας. Στο πλαίσιο του ειδικού σχεδίου μέτρων που εκπονείται για τον κυριακάτικο αγώνα Άρη-ΠΑΟΚ, ήδη εξετάζεται ο περιορισμός συγκεκριμένων συγκεντρώσεων και μοτοπορειών. Τα μέτρα αυξημένου ελέγχου αφορούν κυρίως συγκεντρώσεις και πορείες με αφετηρία τα δύο ξενοδοχεία όπου καταλύουν οι δύο ομάδες.

Θεωρείται δεδομένο ότι θα στηθούν μπλόκα με κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ για να περιοριστεί η πρόσβαση σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως και ότι θα απαγορευτεί οποιαδήποτε συγκέντρωση σε «πυρίκαυστες» ζώνες για τη συνάντηση οπαδών των δύο ομάδων.

«Ο φόβος αφορά κυρίως τις αποχωρήσεις των οπαδών από το γήπεδο και τα καφέ της ανατολικής Θεσσαλονίκης», έλεγε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Στον τομέα αυτό δράση αναλαμβάνει η ασφάλεια με συντονιστές τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας. Εκείνο το διάστημα, για μία έως μιάμιση ώρα μετά το ντέρμπι θεωρείται το πιο κρίσιμο για την αστυνομία, καθώς τότε θα κυκλοφορούν ταυτόχρονα οι οπαδοί των δύο ομάδων στην πόλη, ειδικά στην ανατολική πλευρά. Πληροφορίες έλεγαν πως ήδη η αστυνομία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα επιτελεία των δύο ομάδων προκειμένου να συμβάλουν στην αποτροπή προβλημάτων τη συγκεκριμένη μέρα.