Ο πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο με τον δίδυμο αδερφό στη Ρουμανία είναι πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα

Εντελίνο Ιέ

i

© PrtScr

Ο πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο με τον δίδυμο αδερφό στη Ρουμανία είναι πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:52 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 29.05.2024

Ο Εντελίνο Ιέ, ο οποίος φαίνεται να «αντικατέστησε» τον αδερφό του στην Ντιναμό Βουκουρεστίου, έχει ελληνικό παρελθόν.

Στη Ρουμανία έχει προκληθεί σάλος, καθώς ερευνούν αν ο ποδοσφαιριστής Έντγκαρ Ιέ, έβαζε τον δίδυμο αδερφό του, Εντελίνο, να παίξει στη θέση του πέντε παιχνίδια για την Ντιναμό Βουκουρεστίου, η οποία παλεύει για τον υποβιβασμό.

Ο Έντγκαρ Ιέ υπέγραψε στη Ντιναμό τον Φεβρουάριο, αλλά φαίνεται πως ο παίκτης που έφτασε στο Βουκουρέστι ήταν ο δίδυμος αδερφός του.

Μπαλτάκος: «Δεν είναι θέμα τι θέλουν οι ομάδες αλλά τι ορίζει ο νόμος και η προκήρυξη»

Μπαλτάκος: «Δεν είναι θέμα τι θέλουν οι ομάδες αλλά τι ορίζει ο νόμος και η προκήρυξη»

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ επιβεβαίωσε ότι ο τελικός θα γίνει μόνο με 30 προσκλήσεις λόγω καμερών και άφησε ανοικτό ένα ενδεχόμενο να δεχτεί η Πολιτεία αυτές να γίνουν 300 με ειδική άδεια.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τον δημοσιογράφο Ντάνιελ Σέντρε, ο οποίος ανέφερε ότι η Ντιναμό Βουκουρεστίου εξεπλάγη όταν ο Έντγκαρ Ιέ δεν μιλούσε καλά αγγλικά και επικοινωνούσε μόνο στα πορτογαλικά παρά το γεγονός ότι είχε παίξει στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Τουρκία και την Ολλανδία.

«Φαίνεται σουρεαλιστικό. Αναρωτήθηκα και άρχισα να κάνω τηλεφωνήματα, να μιλάω με φίλους και τα νέα είναι αλήθεια, δεν μπορώ να το πιστέψω. Κανείς δεν το διέψευσε. Έμαθα ότι έχει έναν δίδυμο αδερφό που παίζει και ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Φλόριν Προυνέα, πρώην παίκτης και πρώην πρόεδρος της Ντιναμό.

Πρόκειται για μία τρελή ιστορία, η οποία έχει... ελληνικό άρωμα, καθώς να θυμίσουμε πως ο Εντελίνο Ιέ είχε βρεθεί στα μέρη μας στο παρελθόν. Πιο αναλυτικά, ο ίδιος τον Γενάρη του 2018 ανακοινώθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα κι έγινε κάτοικος Ηπείρου, όμως περίπου μία εβδομάδα μετά αποχώρησε από τον σύλλογο λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων που δημιουργούσαν θέματα στην έκδοση του δελτίου του, αλλά και επειδή έδειχνε αγωνιστικά και σωματικά ανέτοιμος.

Τι μπορεί να συμβεί στη Ντιναμό Βουκουρεστίου εάν επιβεβαιωθεί η ανταλλαγή μεταξύ του Έντγκαρ Ιέ και του διδύμου του Εντελίνο;

Εάν η ανταλλαγή επιβεβαιωθεί επίσημα, η Ντιναμό Βουκουρεστίου θα κινδύνευε να χάσει τους 8 βαθμούς που κέρδισε στα 5 παιχνίδια που έπαιξε ο Εντελείνο στη θέση του αδερφού του, Έντγκαρ Ιέ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου: «Θα ζητηθεί ειδική άδεια για 300 προσκλήσεις»

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου: «Θα ζητηθεί ειδική άδεια για 300 προσκλήσεις»

Με ανακοίνωσή της, η ΕΠΟ γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει ειδική άδεια από τον αρμόδιο υπουργό έτσι ώστε κάθε ομάδα να διαθέσει από 300 προσκλήσεις για την κάλυψη των απολύτως απαραίτητων αναγκών.

Πηγή από τη Ρουμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εξήγησε στο iAMsport ότι: «Δεν υπάρχει προγραμματισμένο σενάριο για αυτήν την κατάσταση. Εάν ο παίκτης που έπαιξε δεν είναι ο πραγματικός, ενδέχεται να υπάρξουν κυρώσεις. Νομικά, ένα τεστ DNA μπορεί να αποφασίσει τα πάντα εάν το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. Φυσικά, η Ντινάμο δεν σκόπευε ποτέ να χρησιμοποιήσει τον δίδυμο αδερφό αντί για το σωστό, νομίζω ότι, εάν το αποτέλεσμα του DNA επιβεβαιώσει ότι είναι ο δίδυμος αδερφός του, θα έπρεπε να σκεφτούν μια άμυνα, δεδομένου ότι δεν το γνώριζαν σχετικά. Εάν η Ντιναμό εξαπατήθηκε και καταφέρει να το αποδείξει, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσει βαθμούς».