Ο Καβάνι ανακοίνωσε το αντίο στην εθνική Ουρουγουάης – Τέλος και το Κόπα Αμέρικα
i

©Photo by Richard Sellers/Getty Images

Ο Καβάνι ανακοίνωσε το αντίο στην εθνική Ουρουγουάης – Τέλος και το Κόπα Αμέρικα

Δημήτρης Χούπης 23:58 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 23:58 - 30.05.2024

Το βάρος στη Μπόκα Τζούνιορς θέλει να δώσει ο Έντινσον Καβάνι, ο οποίος αποχωρεί από την εθνική Ουρουγουάης.

Ο «Ελ Ματαδόρ» ανακοίνωσε το αντίο του στην Ουρουγουάη μέσω ενός μηνύματος στα social media.

Κρύο ντους για την εθνική Ουρουγουάης αποτελεί η αποχώρηση του Έντινσον Καβάνι. Ειδικά τώρα, που είχε καταφέρει να επιστρέψει σε καλό επίπεδο και υπολογιζόταν για τα φιλικά του Ιουνίου κι ενδεχομένως και το Copa América.

Αλλά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα παραμείνει η τελευταία του συμμετοχή με τη «Σελέστε», όπου πριν λίγες μέρες θεωρούνταν θρύλος. Αυτή η αποχώρηση, πάντως, δεν ενοχλεί τη Μπόκα ...

Φυσικά, με την απόφασή του ο «Ματαδόρ» έδειξε ότι αφοσιώνεται 100% στον σύλλογό του.

Ο Καβάνι είχε ήδη κληθεί από τον Μπιέλσα για τα φιλικά της Ουρουγουάης με την Κόστα Ρίκα και το Μεξικό. Δύο δυνατά ματς που έδειχναν ότι θα είναι παρών και στο Κόπα Αμέρικα που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αποχώρηση του Καβάνι είναι, χωρίς αμφιβολία, πολύ καλό νέα για την Μπόκα. Ο 37χρονος φορ το 2024 έχει 12 γκολ σε 18 αγώνες.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο μήνυμά του ο Καβάνι: «Ήταν αναμφίβολα πολύ ωραία χρόνια, θα είχα χίλια πράγματα να πω και να θυμηθώ, αλλά σήμερα θέλω να αφοσιωθώ σε αυτό το νέο στάδιο της καριέρας μου και να δώσω τα πάντα εκεί που πρέπει να είμαι».

Στην επιστολή του δεν αναφέρει την Μπόκα, αλλά μιλάει ουσιαστικά για τον σύλλογο: «Σήμερα αποφασίζω να κάνω ένα βήμα στην άκρη, αλλά θα την ακολουθώ πάντα με καρδιά που χτυπάει, όπως όταν έπρεπε να βγω στο γήπεδο με αυτή την όμορφη φανέλα της εθνικής.

Θέλω απλώς να σας ευχαριστήσω για κάθε μάθημα που μου κάνατε να βιώσω στη διαδικασία σας. Δεν θέλω να επεκταθώ. Σήμερα υπάρχουν λίγα λόγια, αλλά βαθιά συναισθήματα. Ευχαριστώ τον καθένα από τους ανθρώπους που ήταν μέρος αυτής της διαδρομής για τόσα χρόνια. Ήμουν και θα είμαι πάντα ευλογημένος που φορούσα αυτή τη φανέλα για να αντιπροσωπεύσω αυτό που αγαπώ περισσότερο στον κόσμο, τη χώρα μου.

Στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους τους ανθρώπους μου».