Ζήτησε συγγνώμη ο Έντσο Φερνάντες για το ρατσιστικό σύνθημα κατά του Εμπαπέ (vid)

Έντσο Φερνάντες

i

PrtScr

Ζήτησε συγγνώμη ο Έντσο Φερνάντες για το ρατσιστικό σύνθημα κατά του Εμπαπέ (vid)

Κώστας Τόπας 08:29 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 08:29 - 17.07.2024

Ο Έντσο Φερνάντες απολογήθηκε για το ρατσιστικό σύνθημα με αποδέκτες παίκτες της Γαλλίας και κυρίως τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Οι Γάλλοι παίκτες της Τσέλσι είναι οργισμένοι με τον Αργεντινό συμπαίκτη τους Έντσο Φερνάντες, καθώς οι πανηγυρισμοί του μετά τον τελικό του Κόπα Αμέρικα, περιλάμβαναν ρατσιστικά συνθήματα για παίκτες της εθνικής Γαλλίας.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αφού η γαλλική ομοσπονδία προχώρησε σε καταγγελία στην FIFA, ενώ και η Τσέλσι άνοιξε εσωτερική έρευνα, με τους Γάλλους παίκτες των «μπλε», Γκουστό, Ουγκοτσούκου, Ενκουκού, Φοφανά, Ντισασί και Μπαντιασίλ, να είναι έξαλλοι με τον συμπαίκτη τους.

Χαμός στην Τσέλσι: Γάλλοι συμπαίκτες του Έντσο Φερνάντεζ τον κάνουν unfollow μετά τα ρατσιστικά συνθήματα!
PREMIER LEAGUE

22:26 - 16.07.2024

Χαμός στην Τσέλσι: Γάλλοι συμπαίκτες του Έντσο Φερνάντεζ τον κάνουν unfollow μετά τα ρατσιστικά συνθήματα!

Οι Γάλλοι παίκτες της Τσέλσι είναι οργισμένοι με τον Αργεντινό συμπαίκτη τους Έντσο Φερνάντεζ, καθώς οι πανηγυρισμοί του μετά τον τελικό του Κόπα Αμέρικα, περιλάμβαναν ρατσιστικές φωνές για παίκτες της Εθνικής Γαλλίας.

Από την πλευρά του, ο Έντσο Φερνάντες ανήρτησε στα social media ένα απολογητικό μήνυμα, τονίζοντας ότι παρασύρθηκε από την ευφορία για την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα και κατάλαβε αργότερα το λάθος του.

«Θα ήθελα να απολογηθώ  ειλικρινά για ένα βίντεο που ανάρτησα στο Instagram στην διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Copa America. Το σύνθημα συμπεριλάμβανε ακραία ρητορική και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό.

Στέκομαι ενάντια στις διακρίσεις σε κάθε μορφή τους και απολογούμαι που βρέθηκα σε αυτή την κατάσταση πάνω στην ευφορία για την κατάκτηση του Copa America. Αυτό το βίντεο, αυτές οι στιγμές, δεν με αντιπροσωπεύουν τις πεποιθήσεις και τον χαρακτήρα μου. Ειλικρινά ζητάω συγγνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμα που δημοσίευσε στα social media ο Αργεντινός χαφ.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνθημα που φώναξαν οι Αργεντινοί ανέφερε τα εξής: «Παίζει για τη Γαλλία, αλλά κατάγεται από την Ανγκόλα. Η μαμά του είναι από τη Νιγηρία. Ο πατέρας του είναι από το Καμερούν, αλλά το διαβατήριο γράφει Γάλλος».

Οι Γάλλοι, όπως είναι λογικό έξαλλοι από τα ρατσιστικά και υβριστικά αυτά σχόλια ζητούν την τιμωρία του ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στο live και ειδικά του Φερνάντες που ήταν και ο διοργανωτής του.