Χαμός στην Τσέλσι: Γάλλοι συμπαίκτες του Έντσο Φερνάντεζ τον κάνουν unfollow μετά τα ρατσιστικά συνθήματα!

Χαμός στην Τσέλσι: Γάλλοι συμπαίκτες του Έντσο Φερνάντεζ τον κάνουν unfollow μετά τα ρατσιστικά συνθήματα!

Sportal newsroom 22:26 - 16.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:38 - 16.07.2024

Οι Γάλλοι παίκτες της Τσέλσι είναι οργισμένοι με τον Αργεντινό συμπαίκτη τους Έντσο Φερνάντεζ, καθώς οι πανηγυρισμοί του μετά τον τελικό του Κόπα Αμέρικα, περιλάμβαναν ρατσιστικές φωνές για παίκτες της Εθνικής Γαλλίας.

Η ομάδα της Premier League έχει μια μεγάλη μερίδα Γάλλων ποδοσφαιριστών, συγκεκριμένα είναι οι «Malo Gusto, Lesley Ugochukwu, Christopher Nkunku, Wesley Fofana, Axel Disasi και Benoït Badiashille».

Οι παίκτες της Αργεντινής ακούγονταν να τραγουδούν ένα ρατσιστικό σύνθημα για την Γαλλία, ενώ πανηγύριζαν τη νίκη τους στον τελικό του Κόπα Αμέρικα κόντρα στην Κολομβία, μέσα στους οποίους ήταν και ο Έντσο Φερνάντεζ.

Οι παίκτες της Αλμπισελέστε μετά τον τελικό ακούστηκαν να τραγουδούν σε ένα βίντεο που γυρίστηκε από τον Φερνάντεζ το υβριστικό σύνθημα που έλεγε:  

«Παίζουν για τη Γαλλία, αλλά είναι από την Αγκόλα. Η μητέρα του είναι Νιγηριανή, ο πατέρας του Καμερουνέζος. Αλλά στο διαβατήριο... γαλλικό».

Η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παρέπεμψε στη FIFA τις ρατσιστικές φωνές των Αργεντινών διεθνών παικτών.  Το διεθνές διοικητικό όργανο ποδοσφαίρου δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τις καταγγελίες που διατύπωσαν οι αρχηγοί του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Οι Axel Disasi, Malo Gusto και Wesley Fofana έκαναν UNFOLLOW στον Enzo Fernandez στο Instagram μετά το ρατσιστικό τραγούδι που τραγούδησε με τους συμπαίκτες του στην Αργεντινή για την Εθνική Γαλλίας.