Μαρέσκα: «Παρακολούθησα 38 παιχνίδια της Λίβερπουλ σε μια εβδομάδα»

Ο Έντσο Μαρέσκα

i

©imago

Μαρέσκα: «Παρακολούθησα 38 παιχνίδια της Λίβερπουλ σε μια εβδομάδα»

Νεφέλη Μπισμπίκη 14:23 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:44 - 20.10.2024

Σε μία απίθανη αποκάλυψη προχώρησε ο προπονητής της Τσέλσι, Έντσο Μαρέσκα, ενόψει του ματς με την Λίβερπουλ, δηλώνοντας πως στο παρελθόν είχε παρακολουθήσει 38 παιχνίδια της τότε ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ.

Η Τσέλσι θα φιλοξενηθεί από την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ την Κυριακή (20/10), για την 8η αγωνιστική της Premier League. Πριν την αναμέτρηση, ο Έντσο Μαρέσκα, τόνισε πόσο σημαντική ήταν η επιρροή που είχε ο πρώην προπονητής των «Reds», Γιούργκεν Κλοπ, στην φιλοσοφία του. Παραδέχτηκε μάλιστα, πως είχε παρακολουθήσει 38 παιχνίδια του αντιπάλου του μέσα σε μία εβδομάδα, για να καταλάβει την τακτική τους.

Συγκεκριμένα δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια, όταν σταμάτησα να παίζω και ξεκίνησα ως προπονητής, παρακολούθησα 38 παιχνίδια της Λίβερπουλ σε μια εβδομάδα, για να μελετήσω και να αναλύσω πώς ήταν με τον προηγούμενο προπονητή».

«Γνωρίζω πραγματικά τους παίκτες της Λίβερπουλ γιατί τους παρακολούθησα πολλές, πολλές, πολλές φορές. Αυτή η ομάδα, τα πρώτα, δύο, τρία χρόνια του Κλοπ, ο τρόπος που πίεζαν ήταν ιδιαίτερα καλός λόγω του Σαλάχ, του Ρομπέρτο ​​Φιρμίνο και του Σάντιο Μανέ. Ο τρόπος με τον οποίο επιτίθονταν ήταν κάτι το απίστευτο. Πραγματικά μου αρέσει ο Σαλάχ, όχι μόνο επειδή είναι καλός με την μπάλα, αλλά επειδή είναι ένας φανταστικός παίκτης γενικότερα».

Μιλώντας ο Μαρέσκα για έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες του, τον Κόουλ Πάλμερ, τόνισε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα μπορούσε να κρατήσει κάποια στοιχεία από τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Premier League.

«Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες τα τελευταία πέντε, έξι, επτά χρόνια. Ο Πάλμερ το κάνει αυτό για εμάς τον τελευταίο χρόνο και επίσης τώρα, ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να το κάνει για τα επόμενα πέντε, δέκα χρόνια μαζί μας», συμπλήρωσε ο προπονητής της Τσέλσι.