Έφτασε στην Ολλανδία, ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ και έπιασε αμέσως δουλειά ο Στεργιόπουλος

Έφτασε στην Ολλανδία, ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ και έπιασε αμέσως δουλειά ο Στεργιόπουλος

Κώστας Τσίλης 20:42 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:44 - 08.07.2024

Ο νέος εργοφυσιολόγος της Ένωσης έφτασε το μεσημέρι εδώ στο Μουργκ Χάαμσταντ, ανακοινώθηκε και επίσημα από την ομάδα και ήταν και παρών στην προπόνηση

Η ΑΕΚ έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το κενό που υπήρχε στην θέση του μόνιμου εργοφυσιολόγου, με την επιστροφή του Δημήτρη Στεργιόπουλου μετά από τέσσερα χρόνια. Ο κορυφαίος επιστήμονας, βραβευμένος από την ΟΥΕΦΑ με υποτροφία προ διετίας, ταξίδεψε ήδη από σήμερα στην Ολλανδία.

Μάλιστα ανακοινώθηκε η πρόσληψη του επισήμως από την ΑΕΚ και έπιασε και αμέσως δουλειά. Έδωσε κανονικά το παρών στην απογευματινή προπόνηση εδώ στο Μπουργκ. Και είχε μια πρώτη συνεργασία και με το ιατρικό τιμ της Ένωσης, αλλά και τους ανθρώπους της ομάδας. Άλλωστε γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, καθώς ήταν ξανά στην ΑΕΚ και μάλιστα για μια ολόκληρη επταετία. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης:

«Ο Δημήτρης Στεργιόπουλος είναι ο νέος Εργοφυσιολόγος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αποφοίτησε από τη ΣΕΦΑΑ (ΕΚΠΑ, Αθήνα 2010) και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc), ΠΜΣ στη Βιολογία της Άσκησης, με κατεύθυνση Εργοφυσιολογία στο ίδιο Πανεπιστημιακό ίδρυμα. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στην Εργοφυσιολογία και το 2022 διεκδίκησε με επιτυχία μία από τις υποτροφίες που δίνει η UEFA για επιστημονικές μελέτες (Research Grant Program 2021/2022).

Έχει παρουσιάσει πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες σε διεθνή συνέδρια. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα στο 20ο Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Εργονομίας (20th ICEE 2024) που έλαβε χώρα στο Jeju της Νότιας Κορέας, 3-7 Ιουνίου 2024, με τη συμμετοχή 29 χωρών από όλον τον κόσμο, η εργασία του ήταν ανάμεσα σε αυτές που βραβεύτηκαν από την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου για την καινοτομία τους και την συμβολή τους στην επιστήμη.

 

Ο Δημήτρης Στεργιόπουλος διετέλεσε Εργοφυσιολόγος των Ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2016 ως τον Αύγουστο του 2020. Από τον Οκτώβρη του 2020 μέχρι την εκ νέου συνεργασία του με την ΑΕΚ, ήταν Εργοφυσιολόγος των Ακαδημιών της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Καλωσορίζουμε τον Δημήτρη Στεργιόπουλο στην οικογένεια της ΑΕΚ".

Tags: